Grad

FOTO Zaklada braće Nikole i Miha Mihanovića donirala vrijedan uređaj bolnici

zaklada mihanovic bolnica uredaj 1

Zaklada braće Nikole i Miha Mihanovića donirala je vrijedan uređaj Općoj bolnici Dubrovnik. Radi se o ultrazvučnom uređaju za color doppler i abdomen vrijednom 10 tisuća eura. Primopredaja se održala ovog četvrtka ispred Centra za dijabetes Opće bolnice Dubrovnik.

Periša Konjuh, dr. med. specijalist vaskularne kirurgije istaknuo je kako je riječ o multifunkcionalnom uređaju.

-Međutim, s linearnom sondom koju smo dobili, u ovo je slučaju prvenstveno namijenjen za color doppler, odnosno ultrazvuk krvnih žila. Dosada smo imali jedan stariji uređaj koji je već, takoreći, apsolventan i teško je bilo na njemu raditi i orijentirati se. Pogotovo meni, koji sam kirurške struke te mi nije primarna djelatnost ultrazvuk kao takav – rekao je.

zaklada mihanovic bolnica uredaj 3

Nakon što su pronašli željeni uređaj, ušao je u pregovore sa Zakladom braće Nikole Miha Mihanovića iz Dola, odakle i sam dolazi, te je ostvarena suradnja.

Pero Brbora, predsjednik Uprave zaklade, istaknuo je kako na najbolji mogući način slave 100 godina postojanja, a to je upravo kroz ovu donaciju ultrazvučnog uređaja OB Dubrovnik.

-Zakladnik Miho Mihanović je već 1923. godine uputio pismo vlastima da želi pomoći razvoju zdravstva i prosvjete bivše Općine Ston. U njegovo ime, na takav način se prisjećamo njegovog dobrotvornog rada, ali i zaklade – kazao je.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić naglasio je kako je riječ o plemenitoj gesti.

-Color doppler neće ostati neiskorišten jer je patologija za koju se koristi svakodnevna i u porastu – istaknuo je.

zaklada mihanovic bolnica uredaj 4

Ivica Stojanović, specijalist opće i digestivne kirurgije te pročelnik Službe za kirurgiju u Općoj bolnici Dubrovnik kazao je kako je inače postoji veliko opterećenje po pitanju ultrazvukova.

-Zbog toga se uvijek čeka na red i morate moliti kolege kad imamo hitne situacije. Ovako smo dobili jednu komodu da možemo odmah rješavati te naše probleme. Riječ je o praktičnom uređaju i ubrzava nam proces rada – rekao je.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist