Grad

FOTO/VRIJEDNA DONACIJA Gradonačelnik predao ključeve novog kombija OŠ Marina Držića

kombi frankovic 1

Gradonačelnik Mato Franković u četvrtak je ispred Osnovne škole Marina Držića na Ilijinoj glavici, predao ključeve novog kombi vozila za potrebe škole.

-Nakon nemilog događaja koji se dogodio i činjenice kako je škola ostala bez praktički novog vozila, Grad Dubrovnik je, u zajedničkom aranžmanu sa školom i resornim ministarstvom, osigurao novi rebalansom proračuna u iznosu od 160 tisuća kuna. Transferirali smo ga Osnovnoj školi za kupnju navedenog vozila, a preostali iznos je osiguralo ministarstvo – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

U razdoblju tijekom kojeg škola nije imala kombi, do nabave novog, djeca su se prevozila zahvaljujući roditeljima i činjenici kako je jedan gospodarstvenik dao na korištenje svoje vozilo. Kombi je, kako kaže ravnateljica škole Zrinka Capor, bitan jer je u školi 40 djece s posebnim potrebama, a 14 se djece prevozi svaki dan od doma do škole i nazad, od Cavtata do Orašca.

Vrijednost vozila je 222 tisuće kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i dodatnih osigurao je dodatni novac kako bi se vozilo što prije kupilo.

Podsjetimo, kombi koji je škola koristila ranije za prijevoz svojih učenika s posebnim potrebama, oštećen je u prometnoj nesreći.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist