Zanimljivosti

FOTO Volonteri u akciji čišćenja Visa 2

visII ciscenje065

Udruga DRVO Mladih Bonsai u suradnji sa Crvenim križem i uz podršku grada Dubrovnika organizirali su danas volontersku akciju čišćenja Visa2 i druženje uz roštilj sa domaćinima, dubrovačkim beskućnicima.

Ovoj vrijednoj akciji, organiziranoj u sklopu akcije Hrvatska Volontira pridružili su se i učenici Obrtničke,  Umjetničke i Ugostiteljske škole, vrijedni ljudi iz Čistoče, te stanari Visa 2.

Nakon što su se podijelili u nekoliko grupa, krenula je akcija čišćenja i iznošenja smeća, dok je organiziran  i kamion Čistoće koji je po potrebi dolazio kupiti otpad. I dok su volonteri zajedno uz beskućnike, zavrnuli rukave i krenuli u čišćenje, učenici Ugostiteljske škole počeli su spremati  hranu kako bi se po završetku svi zajedno mogli okrijepiti.

– Volonterski centar akcije organizira povremeno, 5 do 6 puta u toku godine. Jedna od naši funkcija jest organiziranje volontiranja sa volonterima, a danas na Međunarodni dan mira kada se organizira akcija Hrvatska volontira, odlučili smo se sa ovim ljudima pomoći malo očistiti prostor unutra i okolo objekta, a super je stvar što su se ovoj akciji pridružili i naši srednjoškolci. Nakon akcije podružit ćemo se uz hranu, a u tom dijelu pomoć će nam učenici Ugostiteljske škole – istaknula je Anja Marković predsjednica Udruge DRVO Mladih Bonsai.
 
 U Visu 2 trenutačno ma 50 – ak korisnika, rekla nam Nedjeljka Simeunović, koja tamo živi  sa kćeri. Ona nam je pohvalila ovu akciju:

-Nama puno toga treba. Evo meni je sada potrebna vitrina, novi kreveti, srediti podove kada se bude moglo – istaknula je Nedjelka Simeunović koja se uz ostale stanare Visa 2, pridružila ovoj akciji.

Pročitajte još

Svečano zatvoren 52. hrvatski seminar za strane slaviste

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1919. Rođen slikar Antun Masle

Dulist

Polaznici ovotjednih radionica STEM ljeta u ZTK izrađivali 3D modele

Dulist