Grad

FOTO Volonteri SHKM-a krenuli na hodočašće u Rim

shkm volonteri rim11

Volonteri prošlogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku uputili su se u ponedjeljak, 6. travnja u kasnim večernjim satima na hodočašće u Rim gdje će ostati do nedjelje 12. travnja.

Čak 220 volontera u pet autobusa krenulo je iz Dubrovnika brodom za Bari, od kuda će nastaviti prema Rimu.

Uz dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića s njima su i pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko, studentski kapelan don Marin Lučić, tajnik Katehetskog ureda mr. don Marinko Šljivić i svećenik na studiju u Rimu don Hrvoje Katušić koji je u vrijeme Susreta bio potpredsjednik Organizacijskog odbora. U pratnji mladih je i nekoliko redovnica, kao i odraslih vjernika laika angažiranih u radu s mladima.

Riječ o je hodočašću koje je biskup Uzinić najavio na misi zahvalnici nakon održanog SHKM-a, kazavši tada da će Susret završiti tek tim hodočašćem.

Mladi će danas posjetiti svetište poznatog kapucina, koji je na svom tijelu imao Isusove rane, sv. Pia iz Pietrelcine u San Giovanni Rotondu, a sutra u srijedu 8. travnja imat će audijenciju kod pape Franje. Ostale dane će razgledavati vjerske i kulturne znamenitosti Rima, a na povratku će posjetiti i Padovu.

Šime Zupčić/Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović