Aktualno

FOTO Vijenci i svijeće za poginule Imoćane

page 2

Komemoracija poginulim braniteljima iz Imotskog održana je ovog ponedjeljka kod spomen obilježja u Trstenom.

Štovatelji žrtve hrvatskih branitelja s područja Imotske krajine koji se svake godine okupljaju kod spomen obilježja u Trstenom, obilježili su tako 26. obljetnicu oslobađanja Golubova kamena i 21. obljetnicu podizanja spomenika Imotskim braniteljima u Trstenom.

Više od dva desetljeća se održava ovaj komemorativni skup i to 2. srpnja kada je 1992. godine oslobođen Golubov kamen koejg su zajedničkim snagama oslobodili pripadnici Hrvatske vojske i koja je kasnije simbolički odabrana za sjećanje na sve poginule Imoćane na južnom dubrovačkom bojištu.

Na Južnom bojištu tijekom ratnih operacija u obrani Domovine sudjelovalo je preko 5 tisuća Imoćana. Njih 36 je poginulo, a stotinjak ih je ranjeno. Riječ je mahom o pripadnicima 115-te Imotske brigade HV-a i 3. Bojne 4. brigade HV-a.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomenika na kojemu su uklesana imena 36 poginulih hrvatskih branitelja iz Imotske krajine u mjesnoj crkvi Sv. Vida održana je misa zadušnica koju je predvodio kapelan Župe Svetog Mihajla don Marinko Šljivić.

 

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist