Aktualno

[FOTO] ‘VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE’ Održana premijera u Kazalištu Marina Držića

premijera vidi kako lokrum pere zube 9

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ treći premijerni naslov sezone održan je u četvrtak 18. siječnja na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića. Predstava je nastala u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama prema romanu Ivane Lovrić Jović, režirao je Paolo Tišljarić te dramatizirala Marijana Fumić.

Nakon izvedbe održano je prigodno druženje i domjenak.

– Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23 sata i 20 minute i 3 sata i 20 minute, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja’ – opisuje Fumić.

Inače, ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ bila je nominira u čak trima kategorijama za Nagradu Hrvatskog glumišta. Za dramatizaciju je bila nominirana Marijana Fumić, za kostimografiju Ana Mikulić te za najbolju sporednu žensku ulogu Mirej Stanić.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist