Crna kronika

[FOTO/VIDEO] POŽAR U SOLINAMA Simović: Uspjeli smo obraniti kuće, stižu dva kanadera

SOLINE POZAR 10

Iza vatrogasaca je teška noć na području Solina gdje je oko ponoći buknuo požar.

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović ističe kako je sada bolja situacija, no tijekom noći su branili kuće. Naglasio je kako je podnio zahtjev za dva kanadera. Očekuju njihov skori dolazak.

-Požar se jako brzo širio i zaprijetio je kućama. Tako da je tijekom noći bila obrana kuća, ali Bogu hvala uspjeli smo s vozilima doći i biti oko svake kuće. Sad smo dalje krenuli sa sanacijom strana, to je najvažniji dio. Što se tiče zapadne strane, penjemo se prema vrhu. To ide sporije, jako je težak teren. Istočna strana je također aktivna koju isto trenutno saniramo– rekao je.

Na intervenciji su vatrogasci iz svih područja županije – DVD Župa dubrovačka, JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Dubrovačko primorje, DVD Putnikovići, JVP Konavle, DVD Čilipi, Državna vatrogasna intervencijska postrojba Dubrovnik.

Požar poviše Malih žala
Treba podsjetiti kako je sinoć, netom prije požara u Župi dubrovačkoj, buknuo onaj poviše Malih žala. Dio vatrogasaca i tehnike sudjelovao je u intervenciji na području gdje je buknuo požar drugi dan zaredom.

-Tamo je dobra situacija, njega smo uspjeli ‘uhvatiti’ sinoć. Sad je i on pri saniranju, ugašen je, ne širi se više. No, riječ je o površini grubog terena, tako da će se sigurno sanirati tijekom dana i noći. Na intervenciji je bilo oko 60 vatrogasaca – rekao je.

Pročitajte još

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist