Zanimljivosti

FOTO/VIDEO Posjetitelji oduševljeni putovanjem kroz povijest Cavtata

setnja kroz povijest cavtata naslovna

Završen je proljetni ciklus događanja pod nazivom ‘Oživljena povijest Cavtata – Kazalište kroz šetnju’. Ovaj jedinstveni spoj vođene ture i kazališne predstave, koji je premijerno održan u Cavtatu, nadmašio je sva očekivanja i oduševio brojne posjetitelje, javljaju iz Turističke zajednice Općine Konavle.
Ova besplatna kostimirana šetnja nudi nezaboravno putovanje kroz povijest Cavtata. Kroz priče i performanse, Vedran Mezei i Kazališna skupina Kolarin iz Dubrovnika, šetajući ulicama Cavtata, omogućili su publici da upozna neke od najznačajnijih povijesnih ličnosti koje su u Cavtatu živjele i radile. Predstave su smještene u kasno 19. i rano 20. stoljeće, razdoblje kada je Cavtat bio dom mnogim istaknutim hrvatskim umjetnicima, političarima i poslovnim ljudima. To nije samo šetnja Cavtatom; to je kazališna predstava u pokretu koja povezuje prošlost i sadašnjost. Posjetitelji postaju dio priče, sudjelujući u povijesnom putovanju kroz vrijeme, uranjajući u živote i priče značajnih osoba koje su oblikovale Cavtat.
S obzirom na uspjeh i iznimno pozitivan odaziv na proljetni ciklus, iz TZ Općine Konavle najavljuju da će na jesen započeti novi ciklus ovih kazališnih šetnji koje će posjetiteljima pružiti doživljaj Cavtata iz perspektive njegovih povijesnih stanovnika, uz fascinantne priče i autentične performanse koje oživljavaju prošlost.

 

Pročitajte još

PLANOVI OKO VOJNOG ROKA Evo koliko bi se plaćao, pojavila se i peticija

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1921. Rođen jedan od osnivača Dubrovačkih ljetnih igara, scenograf Miše Račić

Dulist

ČESTITAMO! Jan Mark Novalija od danas s diplomom restauratora!

Katarina Bižanović