AktualnoUrednički izbor

FOTO/VIDEO Legaz i ekipa ispilali zid kod Elite, ispraćeni pljeskom!

igor legaz vila elita 3

Predsjednik udruge Divlja liga vaterpolo Igor Legaz, i svi koji su sudjelovali u akciji rušenja zida i ograde kraj Vile Elite, popraćeni su pljeskom okupljenih sugrađana nakon što su došli do cilja. Naime, cilj je bio omogućiti siguran prolaz građanima do mora. Legaz je istaknuo da mu je drago što je imao podršku sugrađana, od ranih jutarnjih sati kad je akcija i počela.

-Imam 63 godine, ja sam pravi Lapađanin. Sve do 80-ih godina, mi smo samo i jedino išli ovuda. Nismo išli iza Elite. Mi smo išli ispred Elite, po taraci. Mlađi se tog puta možda uopće ne sjećaju, no postoji dosta nas koji se sjećaju skala. To je pravi, originalni put. Inzistiramo na tome da Grad Dubrovnik napravi put. Zapravo, skale uglavnom postoje pod ovim nasipom. Nema se što praviti, skale postoje. Samo što je daleko lakše napraviti nove skale, nego iskopati ovaj nasip. Tu ima 15 do 20 kubika zemlje, tko će to iskopati. Sad kad se napravio prolaz, jednostavno ga je probiti. Pomorsko dobro je čitav ovaj zid, ali mi smo napravili minimum da se prođe – istaknuo je Igor Legaz.

Naveo je kako postoji pravomoćno rješenje o uklanjanju cijele ograde.

-Od 100 i nešto metara ograde, jedan njen dio je unutar pomorskog dobra. Petnaest godina stoji pravomoćno rješenje i nikako da se ukloni. Ne razumijem po kojem ‘ključu’. Nikako da uklone. Nismo to ni planirali, barem ja nisam planirao. Mi smo samo napravili mali puteljak da se može proći, ništa više – dodao je među ostalim Legaz.

-Je li ovo zakonito što mi radimo? Kada država nakon 15 godina ne izvršava svoje rješenje, na javnom prolazu, onda smatram da građani, koji su bili jako strpljivi, imaju pravo osloboditi sebi prolaz. S alatima i umijećima koje imaju. Mi to radimo prilično uspješno, ne narušavajući uopće javni red i mir. Znao sam da će biti provokacija, ali svima sam rekao da nitko ni ‘a’ ne reče. Vrlo smo bili staloženi. Kad me se prskalo vodom, dok sam radio s mašinom, ja sam šutao – rekao je Legaz ističući kako je prije 10 godina osobno napravio obalni put. Radovi su trajali četiri mjeseca, a sve je platio iz vlastitog špaga.

-To sam radio da se dopre do Elite. Godine 2020. raskovao sam raštio, sad je otključan. Isto je pomorsko dobro. No, svatko tko prolazi misli da je riječ o privatnom, dok se obalni put i ne vidi. Druga je stvar kad idete direktno na šetnicu, i vidite put. To je razlika – kazao je među ostalim Legaz.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist