DuList INKultura

FOTO / VIDEO ‘Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga’ kao početak Sentimenta…

sentimento 8

Humanitarni ‘Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga’, uz kršćansku poeziju i glazbu održao se ove nedjelje u Katedrali u sklopu festivala Sentimento 2017., čiji je umjetnički direktor Stijepo Gleđ MarkoS.

Vojin Perić, glumac Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život nastupio je kao narator uz ‘Zbor Josipovac’ štićenika Centra za rehabilitaciju Josipovac, recitirajući kršćansku poeziju.

Bio je ovo jedinstven koncert na kojem su osobe različitih posebnih potreba ujedinile svoje talente i svim posjetiteljima priuštile zaista – nezaboravnu večer.

Dobrovoljni prilozi festivala ‘Sentimento 2017.’ namijenjeni su za glazbenu rehabilitaciju najranjivijih skupina Dubrovačko-neretvanske županije u projektu Unison World.

Kratki osvrt na koncert
Jedinstveni koncert simboličnog naziva ‘Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga’ ima za cilj osvijestiti javnost o životu slijepih osoba i u radosti s najranjivijima uveličati proslavu Blagdana Pedesetnice stavljajući naglasak na Božje svjetlo koje raspršuje svaku tamu i otvara oči srca za ljubav i zajedništvo.

Bio je ovo prvi put da se različite kategorije ranjivih skupina ujedinjuju kako bi pokazali svoje talente, pa je publika tako imala priliku čuti stihove Marina Mijoča, autističnog mladića iz Dubrovnika.

Ovaj jedinstveni zbor osoba s posebnim potrebama pokrenula je glazbena terapeutkinja i voditeljica zbora Jelena Đuraš Gleđ. Uz virtuoznog gitaristu Darka Pelužana kao glazbena pratnja na klaviru nastupio je i zlatni olimpijac, proslavljeni vaterpolist Miho Bošković, te domaćin festivala Stijepo Gleđ Markos.

Pročitajte još

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist