Grad

FOTO/VIDEO Kako su vatrogasci i djeatnici Rezervata ‘spašavali’ Lokrum od požara

vatrogasci vjezba naslovna

Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci dan svog nebeskog zaštitnika sv. Florijana obilježili su radno.

Tako je tijekom jutra na Lokrumu održana vatrogasna vježba s djelatnicima službe zaštite od požara, pododjela tehnike i održavanja te djelatnicima službe čuvara prirode Rezervata Lokrum.

Simulirao se požar otvorenog prostora, makije i niskog raslinja. Budući da je lokacija simuliranog požara u obliku guste i neprohodne makije, požaru se pristupilo s dvije strane gdje su se sastala dva tima vatrogasaca, navode iz JU Rezervat Lokrum.

Cilj vježbe je bio testiranje brzine pristupa otoku i samoj lokaciji požara te upoznavanje ostalih prisutnih djelatnika s ispravnim djelovanjem u slučaju požara. Tijekom vježbe koristila se oprema Javne ustanove Rezervat Lokrum uz opremu JVP Dubrovački vatrogasci.

-To je samo prvi korak u smjeru kontinuiranog unaprjeđivanja ukupnog sustava protupožarne zaštite rezervata Lokrum – navode iz rezervata.

Nakon vježbe, Dubrovački vatrogasci su položili vijence na spomeniku poginulim vatrogascima kod Hotela Liberas, a potom je služena sveta misa za sve poginule i umrle vatrogasce u Katedrali. Svetu misu predvodio je don Stanko Lasić.

Foto/video: JVP Dubrovački vatrogasci

 

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist