Kultura

FOTO: Večer malih kolendara

matica kolenda 01

Završna večer radionice kolendi i božićnih pjesama, koju tradicionalno po peti put organiziraju Matica hrvatska ogranak Dubrovnik i Dubrovačke knjižnice Dubrovnik, održana je u ponedjeljak, 17. prosinca u crkvi Male braće.

Na koncertu je sudjelovalo 70-ak učenika i učenica dubrovačkih osnovnih škola pod vodstvom Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić.
– Ovo je postalo tradicionalno okupljanje zahvaljujući sestrama Dražić. Ove godine nastupaju djeca od 5,5 do 13 godina s područja cijelog Grada. Svake godine ih je sve više tako da su ove godine izišli iz prostora Knjižnice – rekla je uvodno u ime organizatora Vesna Čučić, ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Dubrovnik.

– Primjetit ćete tijekom naše priredbe da se mi dogovaramo i ačenavamo, i da baš svi ne znamo kad treba završit. Naime, ovdje ima jako puno djece koji su prvi put došla na radionicu, a ove godine smo radili dvanaest pjesama. A svi žele svirati, čak i jednu žicu kad imaju neki teški akord, pa se švercaju. Primjetit ćete u nekim skladbama da u jednom trenu orkestar zamukne, a glas se čuje – rekla je voditeljica radionice Paola Dražić Zekić.

– Upoznavamo i istražujemo što više naših kolendi, od Zatona, preko Rijeke dubrovačke i Cavtata, do Kalamote i Mljeta. Zahvaljujemo zapisivačima i ljudima koji su se brinuli da se tradicija ne zaboravlja – istaknula je Dražić Zekić.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist