DuList IN

[FOTO] Uspješno završeno drugo izdanje Ponta Lopud Jazz Festivala

ponta lopud 006

Tijekom prethodna tri dana Lopud je živio jazz, a svjetski priznati umjetnici darovali su otoku ono najbolje što posjeduju, vrhunsku i iskrenu kreativnu glazbu. Knežev dvor ugostio je masterclassove na kojima se razmjenjivalo znanje i iskustvo, a vrt hotela Grand, nevjerojatni dragulj otoka Lopuda, bio je prethodnih večeri najljepša jazz pozornica.

Ovogodišnje izdanje Ponta Lopud Jazz Festivala zatvoreno je koncertom suosnivačice i umjetničke direktorice festivala Thane Alexe, kojoj su se na pozornici u do zadnjeg mjesta ispunjenom vrtu hotela Grand pridružili Antonio Sánchez, Michael League i Antonio Mazzei. Osim hitova s Alexinog albuma ‘ONA’, nominiranog za Grammy, publici je premijerno predstavljena glazba s njezinog nadolazećeg albuma, a posjetitelje je svojom izvedbom na pozornici posebno oduševio i gost iznenađenja, Kenny Werner, jazz master ovogodišnjeg izdanja Ponta Lopud Jazz Festivala. Nakon koncerta, posjetitelji su mogli uživati u još jednoj glazbenoj improvizaciji benda sastavljenog od talentiranih mladih sudionika festivala iz Hrvatske, regije i svijeta – PL Jazz Participant House Band. Kao i prethodnih dana, na pozornici su im se pridružili i njihovi mentori, svjetski jazz glazbenici. Posebno oduševljenje izazvala je zadnja pjesma na ovogodišnjem izdanju Ponta Lopud Jazz Festivala u izvedbi sudionice Albe Nacinovich, dobitnice Grammyja Nicole Zuraitis i umjetničke direktorice festivala Thane Alexe.

-Osjećam nevjerojatnu pozitivnu energiju! U ova tri dana otkrili smo puno toga o glazbi i jazz industriji, te su ovogodišnji masterclassovi završili u znaku ljubavi prema jazzu. Zahvaljujem svima koji su i ove godine nesebično doprinijeli realizaciji ovog događaja – istaknula je Thana Alexa, umjetnička direktorica i suosnivačica Ponta Lopud Jazz Festivala.

Dnevni program posljednjeg dana festivala obilježila su dva predavanja vrhunskih i višestruko nagrađivanih glazbenika. Ovogodišnji jazz master festivala, proslavljeni pijanist i skladatelj Kenny Werner održao je svoje treće predavanje na ovogodišnjem festivalu, nakon čega je četverostruki dobitnik Grammyja i skladatelj glazbe za Oscarom nagrađeni film Birdman Antonio Sánchez održao predavanje o storytellingu kroz glazbeni izričaj.

-Ovaj festival uspio je zbog nevjerojatne ljubavi koju organizacija ulaže kako bi sve bilo u najboljem redu. To smo mogli vidjeti u svakom trenutku ovog festivala, od nevjerojatnih masterclassova, tonskih proba i prekrasnih koncerata – poručio je Sánchez.

– Zahvaljujem svim našim partnerima, sponzorima, donatorima, medijima, prijateljima, našim obiteljima i posebno našem Ponta Lopud klubu. Također, hvala produkcijskom timu i volonterima kojeg čine prijatelji, koji predano, posvećeno i velikodušno daruju svoje vrijeme, znanje i intenzivno sudjeluju u organizaciji festivala. Iznad svega hvala glazbenicima: izvođačima i sudionicima masterclassova, svima koji su se uključili u ‘jam sessione’, svim bendovima i sjajnom tehničkom timu – zaključila je Tilda Grossel Bogdanović, osnivačica Kreativne platforme Ponta Lopud.

Kreativna platforma Ponta Lopud nosi i predstavlja tri ljetna kulturna programa 2024. te spremno dočekuje sve zaljubljenike u umjetnost, prvenstveno film, glazbu i književnost. Ponta Lopud ljetne projekcije prvi je od tri događaja koji je, slaveći filmsku umjetnost, održan od 27. do 29. lipnja. Drugi događaj, koji je od 29. do 31. kolovoza na otok privukao ljubitelje glazbe, popularni je Ponta Lopud Jazz Festival, dok je ovogodišnji novitet kreativne platforme pokretanje novog, trećeg ljetnog festivala, Ponta Lopud Book Bridge, koji trajanjem od 27. do 29. rujna zaokružuje ljetne manifestacije i zatvara kulturno-umjetničku sezonu Lopuda.

Foto: Ponta Lopud

Pročitajte još

OSMA SEZONA ‘ŽIVOTA NA VAGI’ Prvo vaganje Matea Biloša i ostalih kandidata

Dulist

GRUŠKA NOĆ Magazin oduševio publiku na gruškoj rivi

Dulist

[FOTO] Drugi dan Festivala soli povezao sol i motar!

Dulist