Grad

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

4

Uz suglasnost suvlasnika, a posredstvom Domouprave Dubrovnik d.o.o., kao upravitelja višestambene zgrade, energetski je obnovljena zgrada u Lapadu, na adresi Žrtava s Dakse 51.

Povećanje toplinske zaštite postignuto je izvođenjem radova obnove vanjske ovojnice što je uključivalo izvedbu toplinske izolacije na pročelju, uklanjanje azbestnih ploča na krovu, zamjenu dijela vanjskih otvora i ugradnju opreme za urbanu mobilnost. S ovom obnovom, zgrada će iz energetskog razreda D preći u razred B te podignuti razinu kvalitete življenja.

-Grad Dubrovnik sufinancirao je izradu projektne dokumentacije u iznosu od 85 posto opravdanih troškova, odnosno 1.410,18 eura, čija je izrada bila preduvjet za prijavu na Poziv, dok je projekt energetske obnove sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije kroz mehanizam NextGeneration EU. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 136.974,99 eura, od čega je EU sufinanciranje projekta iznosilo 68.166,65 eura – javljaju iz Grada Dubrovnika.

Projektant i voditelj projekta je tvrtka Deltagrad d.o.o., izvođač radova Kolur Plus d.o.o., dok je tvrtka Apozitod.o.o. provela nadzor.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju kako je Upravni odjel za europske fondove Grada Dubrovnika u ožujku objavio Javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu postojećih višestambenih zgrada na području Grada Dubrovnika za 2024. godinu. Stoga pozivaju zaineresirane da se putem ovlaštenih upravitelja zgrade i prijave.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist