Restoran Mimoza podičiti se može kako kvalitetom, tako i za svakog i uvijek otvorenim vratima – bez obzira radi li se o turistima, posjetiteljima, lokalcima…
No, svakako, ljubiteljima dobre hrane te nesvakidašnje restorantske ponude.
Osim novog interijera, uređenog pomno i detaljno, uz osvrt na svaku sitnicu u dekoriranju, Restoran Mimoza u sezonu odlučno korača i novom, još boljom ponudom. Saznali smo i u čemu sve možete uživati u ovom renomiranom dubrovačkom gastro kutku.
Kako ističu, želja gosta je najvažnija, a u slučaju većih prigoda, ponuda se dogovara prije. Vrijedi istaknuti, od tradicionalih jela, te jela ispod saća, i nadaleko poznati Mimozin roštilj, koji je prava gastro priča za sebe – spravlja se na prirodnom ugljenu uz ‘kap’ domaće atmosfere, te je na taj način hrana puno ukusnija. Građani imaju posebnu ponudu; oni mogu za 120 kuna kupiti kilo pečenog mesa s gradela, te ga ponijeti i konzumirati doma! Uz to, u restoranu se nude i prilozi te salate, kako bi vaš obrok bio kvalitetno zaokružen.
Kako ističu iz Mimoze, vi samo zaželite, a oni će sve organizirati od obiteljskih prigoda, poput krštenja, pričesti, krizmi, vjenčanja… Restoran Mimoza u svakom vam je trenutku na pomoći, čak i onim najtežima. Tako su njihova vrata otvorena čak i ako želite organizirati karmine.
Stoga ne čudi da su naši ljudi uvijek zainteresirani za ovaj prekrasni kutak, tek nekoliko minuta udaljen od stare gradske jezgre, te mu se rado vraćaju! Voditelj Ivo Ogresta kaže nam kako je veliko priznanje što su ih domaći prepoznali, jer naši ljudi znaju što žele, a Mimoza im upravo to i nudi.
Sezona je krenula, a stranaca je više nego domaćih. Što oni mogu pronaći u Mimozi?
Svi koji dođu u restoran su dobri gosti, spremni potrošiti, ali su i racionalni. Žele ‘value for money’, što će upravo u Mimozi i dobiti, jer se ovaj restoran od samog osnutka vodio time kako cijene moraju biti prilagođene svačijem džepu. Zato im se gosti uvijek vraćaju, a svatko može naći za sebe ono što želi, od jednostavnijih jela pa nadalje. Od light luncha, ponude koju posebno ističu, pa do luksuzne večere – dobre ribe, jastoga i slično.
U jelovniku Mimoze nalazi se i dosta jela iz Dubrovačke Republike, a preporučuju se i jela koja nemaju u jelovniku. Posjetitelji su za to itekako zainteresirani, iako svi manje više vole mediteransku kuhinju, koja slovi kao najzdravija i najlakša.
Kako večera nije prava večera bez kapljice vina, odlučili smo provjeriti i ovu ponudu. Na raspolaganju su vam domaća probrana hrvatska vina, ali i nekoliko njih dostupnih svačijem džepu. Ne preferiraju strana vina, jer smatraju kako Hrvatska ima ponudu koja se može itekako dobro nositi s francuskim, australskim, argentinskim i drugim vinima. Žalosti ih jedino, kažu, što naša vina nisu dobro brandirana u svijetu, pa tako ih često posjećuju gosti koji se iznenade kvalitetom naših vina.
No, osim ukusne hrane i novog, osvježenog interijera, osoblje restorana Mimoze brine se za ukupnu ponudu. Svim zainteresiranim gostima koji traže ponudu za večeru, nude i vlastitu živu glazbu, te folklor. Grupe često kombiniraju to dvoje, tako da cijelu večer zna biti veselo, uz KUD ‘Žutopas’ iz Primorja, koji će svaku večer uljepšati, a posjetiteljima Dubrovnika posebna su atrakcija. Tako će biti i ovu sezonu, a vama preostaje samo – rezervirati stol i večer u ovom priznatom dubrovačkom restoranu.
Kontakti:
tel: +385 20/411 157
fax: +385 20/311 908
mob: +385 (0)98 285 345
e-mail: mimoza@esculap-teo.hr