Kultura

FOTO Tradicionalni koncert ‘Ususret Božiću’ Rotary cluba

dso dominikanci 4

I ove godine Rotary club Dubrovnik u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dominikanskim samostanom i klapama ‘Kaše’ i ‘Subrenum’ organizirao je tradicionalni humanitarni koncert ‘Ususret Božiću’.
Uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Tomislava Fačinija, kao solisti su nastupili sopranistica Adela Golac Rilović i gitarist Lovro Peretić, javljaju iz RC Dubrovnik.
Prihod koncerta namijenjen je nabavci sadnica kojima će se obnoviti maslinici na području korčulanske općine Smokvica, stradali u požarima u ljeto 2015. godine.
Velikom akcijom RC Dubrovnik, u suradnji sa svim hrvatskim Rotary klubovima, u veljači ove godine besplatno su raspodijeljene sadnice za obnovu stradalih maslina na poluotoku Pelješcu (općine Ston, Janjina, Orebić), pa sada RC Dubrovnik akciju proširuje i na otok Korčulu, gdje su u požaru maslinici stradali u isto vrijeme kad i na Pelješcu.
Inače, akcija obnove maslinarstva trajna je akcija RC Dubrovnik. Započeta je 2001. godine, kada su požari opustošili masline u Dubrovačkom primorju. Od tada, u 15 godina trajanja akcije, Rotary club Dubrovnik je domaćinstvima na područjima Dubrovačkoga primorja, Konavala, Pelješca, Rijeke i Župe dubrovačke podijelio više od 17 tisuća besplatnih sadnica maslina.
U pripremi je još jedna akcija RC Dubrovnik vezana uz program obnove maslinarstva. Naime, kako mnoge donirane sadnice maslina već više godina uzvraćaju plodom i uljem, od domaćinstava koja su dobila besplatne sadnice prikupit će se određena količina ulja, koju će RC Dubrovnik donirati humanitarnim ustanovama na dubrovačkom području koje skrbe o potrebitima.

Inače, na programu su bila djela Corelija, Verdija, Rodriga i Cigale, ali i primjerice kolende dubrovačkog kraja i druge tradicionalne pjesme.

 

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist