Aktualno

[FOTO] Tomislav Đurković imenovan novim počasnim konzulom Kraljevine Danske

danska konzul00

Tomislav Đurković postao je novi počasni konzul Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, a dužnost je preuzeo od oca Vlaha Đurkovića. Time je lista počasnih konzula u Dubrovniku dobila novo ime.

Svečani događaj prijema i primopredaje održao se u hotelu Argentina ovog petka,  a nazočili su mu gradski dužnosnici, obitelj, poslovni partneri, prijatelji i danski veleposlanik u Hrvatskoj Ole Frijs-Madsen koji je vodio ceremoniju primopredaje.

danska konzul inauguracija 772023 93

-Primopredaja dužnosti počasnog konzula označava trenutak kontinuiteta i napretka. Predanost Vlahe Đurkovića ostavila je neizbrisiv trag živopisnih odnosa između naših naroda. Tomislavu Đurkoviću upućujem najtoplije čestitke i izražavam uvjerenje u njegovu sposobnost da nastavi njegovati snažne veze koje postoje između Dubrovnika i Kraljevine Danske – rekao je veleposlanik Frijs-Madsen.

Počasni konzul u odlasku, Vlaho Đurković ovu je dužnost obavljao više od 12 godina. Osvrćući se na prigodu, ali i karijeru, Đurković izrazio je veliku zahvalnost.

danska konzul inauguracija 772023 87

-Bila mi je apsolutna privilegija obnašati dužnost konzula u ovom veličanstvenom gradu i neizmjerno sam ponosan na snažnu i postojanu vezu koju smo iskovali s Danskom. Dubrovnik zauzima posebno mjesto u srcima brojnih danskih turista i uvjeren sam da će i Tomislav nastaviti njegovati ovaj neprocjenjiv odnos – naglasio je. Kao što je i istaknuto, ‘palicu’ preuzima njegov sin Tomislav Đurković.

-Čast mi je preuzeti ovu ulogu i dodatno ojačati veze između Grada i Danske. Radujem se bliskoj suradnji s danskim veleposlanstvom, lokalnim vlastima i turističkom industrijom kako bismo poboljšali naše partnerstvo te stvorili nove mogućnosti za kulturnu razmjenu i gospodarsku suradnju – istaknuo je novi konzul Tomislav Đurković.

danska konzul inauguracija 772023 68

Gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić prisustvovali su također svečanosti imenovanja novog počasnog konzula.

Franković je u ovoj prigodi izrazio dobrodošlicu veleposlaniku i uputio čestitku novom počasnom konzulu, koji je na tom mjestu, nakon 10 godina počasne službe, zamijenio dosadašnjeg konzula Vlaha Đurkovića.

-Još od vremena Republike Dubrovnik je imao razvijenu diplomaciju i službu vanjskih poslova, i to vrlo uspješnu, s važnim postignućima u međunarodnim odnosima. Danas nastavljamo tu tradiciju, o čemu najbolje svjedoči i ovaj trenutak, ali i činjenica da imamo 17 počasnih konzulata u našem gradu – kazao je  Franković, uz čestitke novoimenovanom počasnom konzulu.

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist