Aktualno

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

kapetanija 9

Glisiranje unutar 300 metara od obale te neposjedovanje dokumenata za upravljanje brodicom najčešći su prekršaji koje tijekom ljetne sezone uoče djelatnici Lučke kapetanije. Rekli su nam to tijekom akcije ‘Sigurna plovidba’ koja se i ove godine održala diljem Jadrana pa tako i u Dubrovniku. Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture već godinama provodi akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru diljem Hrvatske. Cilj akcije je upozoriti i informirati sve sudionike u pomorskom prometu te ih zaštititi od pomorskih nesreća tijekom pojačane turističke sezone.
Brodica Lučke kapetanije Dubrovnik isplovila je jutros iz luke Gruž. Nakon što se zaustavila ispred otoka Dakse krenula je s radom. Za početak su zaustavljene dvije brodice, od kojih jedna strana i jedna domaća. Obje brodice su imale sve potrebne isprave, o kojima nam je nešto više ispričao voditelj Službe sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Dubrovnik, Zvonimir Cetinić.
-Nakon upoznavanja zašto smo ih zaustavili, u sklopu akcije, uslijedilo je traženje dokumenata koje uključuje dokumente upravljača plovila, upisni list, osiguranje ukoliko je motor veći od 15KV i uvjerenje voditelja brodice da je sposoban upravljati istom – rekao je Cetinić.
Potom je zaustavljen i mladić na jet-skiju koji je upravljao plovilom u vlasništvu svog oca koji nije imao dokumente koji dokazuju da je plovilo njegovo.
-Djelomično je uredu, ali sad čekamo da nam donese dokumente da provjerimo – kazao je voditelj Službe sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Dubrovnik.
Nešto više o samoj akciji rekao nam je kapetan Lučke kapetanije Dubrovnik, Mato Kekez.
-Na ovaj način želimo prezentirati rad kapetanija i preventivno djelovati prema svim sudionicima u pomorskom prometu – rekao je Kekez za DuList i dodao kako ljeti imaju svakodnevne intervencije, a ponajviše su to hitni medicinski prijevozi i havarije.
-Bude tu i stranih plovila, ali i naših. Što se tiče havarija tu prednjače stranci, a što se tiče ovih ostalih stvari podjednaki je udio naših i stranaca – izjavio je kapetan Lučke kapetanije Dubrovnik.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist