Aktualno

FOTO: “Tko god donese papire, dobit će dozvolu!”

investicijski forum127

 Svečani prijem i prezentacija „Dubrovački pristup investicijama“ održani su večeras u Revelinu.

Nakon pozdravnog govora župana Nikole Dobroslavića, prisutnima se obratio gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je  ugostio sudionike Investicijskog foruma kojeg organizira Dubrovačko – neretvanska županija.

Održavši govor dobrodošlice, nastavio je s prezentacijom o dubrovačkim ulaganjima, već postojećim investicijama te budućim projektima. Naglasio je također kako je grad odlučio značajno smanjiti gradske takse te povećati poticaje investicijama, jer je Dubrovnik kreditno sposoban za 70 milijuna eura, te je uputio javni poziv svim nezaposlenim građevinskim radnicima da dođu raditi na gradskim projektima.

Naglasivši bitnost razvoja Dubrovnika u investicijskom smislu, istaknuo je:
– Tkogod donese riješene papire, dobit će lokacijsku dozvolu najkasnije za mjesec dana.  

Tako je za primjer brzo riješenog projekta naveo garažu na Ilinoj glavici, te nastavio kako je danas Dubrovnik grad koji je vratio sve dugove od 2009. godine, te da ima kreditno jamstvo od sedamdeset milijuna eura. Spomenuo je i projekte Golfa, Radeljević Libertas Business Center, projekt obnove hotela Belvedere te najnoviji projekt španjolskih arhitekata „Back to the citizens“ centar iza Grada, koji je vrijedan oko 70 milijuna eura, a Grad Dubrovnik traži suinvestitore za njega.

Pročitajte još

STANJE NA POŽARIŠTIMA Javlja Hrvatska vatrogasna zajednica

Dulist

U PLAMENU BRDO IZNAD TROGIRA Vatrogasci iz Dubrovnika krenuli na ispomoć

Dulist

Milanović se oglasio o otkazivanju vojne vježbe južno od Dubrovnika

Dulist