Kultura

(FOTO) Svečano zatvaranje 13. DUFF-a u Dubrovniku, proglašeni najbolji filmovi festivala

DUFF 2024

Svečanom dodjelom nagrada u Kinu Sloboda završen je ovogodišnji 13. Festival djece i mladih – DUFF. Od ukupno 52 filmska naslova koji su se natjecali za prestižne festivalske nagrade, glavni ocjenjivački sud u sastavu: norveška redateljica Aurora Gosse, producent Dino Krpan i glumac Nikša Butijer, proglasio je pobjednike.

Grand Prix 13. DUFF-a pripao je filmu “A New Beginning”, redateljice Anđele Džaferović, studentice Dramske akademije iz Beograda.

Najbolji animirani film u kategoriji do 15 godina je “Summer From Space”, rad grupe mladih autora iz FKVK Zaprešić, dok je u kategoriji od 15 do 20 godina nagrada pripala francuskom filmu “Get Drunk”, autora Maxa Antoine Nicolasa iz Udruge Gobelins.

U kategoriji igranog filma, do 15 godina pobijedio je talijanski film “Shall We Leave?”, dok je među starijom dobnom skupinom (15-20 godina) nagradu osvojio španjolski film The Tape” autora Pabla Iranza Pinede.

Najbolji dokumentarni film u kategoriji do 15 godina je “Gently Discreetly”, kojeg potpisuje grupa autora iz OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice, dok je u kategoriji 15-20 godina pobijedio zagrebački film Silence”, rad Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

Banner 300x250 DU 1

“Three Colours” Lane Gredelj iz OŠ Stjepana Kefelja proglašen je najboljim filmom u otvorenoj kategoriji, dok je tematsku nagradu, posvećenu prijateljstvu, osvojio španjolski film “Soap Bubbles”, autora Pabla Iranza Pinede.

Publika je svoj glas putem festivala i web platforme dodijelila španjolskom filmu Burned Out, Udruge L’idem Barcelona, kao najboljem filmu ovogodišnjeg festivala.

Organizatori, Kinematografi Dubrovnik i Ljetna škola filma, zahvalili su svima koji su sudjelovali, s posebnim naglaskom na volontere, bez kojih festival ne bi bio moguć. Festival završava s čestitkama pobjednicima i porukom: Vidimo se dogodine!

Pročitajte još

53- PEDESETTROJICA Izložba Lukše Peka u spomen na žrtve ubijene na Daksi

Dulist

‘UMJETNICI IZ FUNDUSA UGD U JAVNOM PROSTORU’ Besplatno stručno vodstvo po Gradu

Dulist

KONCERT U KNEŽEVU DVORU Ansambl Sorgo uz solista pijanista Aljošu Lečića

Dulist