Aktualno

FOTO Svečano otvorene nove učionice Lapadske škole, dogodine rekonstrukcija PŠ Montovjerna

Osnovna škola Lapad otvaranje Vedran Mornar

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar rekao je u petak u Dubrovniku prilikom svečanog otvorenja novih prostorija Osnovne škole Lapad kako se nada da se neće ići u ponovne izbore jer bi se s tim novcima moglo sagraditi desetak novih škola.

Prilikom svečanog otvorenja novih prostorija, gradskog projekta vrijednog 7,5 milijuna kuna, Mornar je istaknuo kako je ovo prekrasna inicijativa, ali dodao kako polovica škola u Hrvatskoj još radi u dvije smjene, a njih četiri i u tri smjene.
– Ovo je prekrasna inicijativa, idemo u smjeru jednosmjenskog rada u školama, ali daleko smo od toga. U Hrvatskoj postoje četiri škole koje rade u tri smjene, a samo polovica svih škola u Hrvatskoj radi u jednoj smjeni. Ja bih jako volio da sve škole rade u jednoj smjeni i da imaju cjelodnevnu nastavu, ne samo prva četiri razreda nego i stariji razredi. Zašto djeca ne bi imala aktivnosti nakon škole ili pomoć od učitelja u pisanju zadaća – rekao je Mornar koji je na upit koliko vremena treba da sve škole budu u jednosmjenskom radu odgovorio kako je to teško procijeniti.
– Sve zavisi o novcima, a nadam se da nećemo ići u ponovljene izbore jer za te novce koje bi potrošili mogli bi još desetak novih škola sagraditi – rekao je Mornar.
Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić ovom prilikom je istaknuo kako će ulaganje u obrazovanje u njegovom mandatu biti prioritet.
-Ovo je gradska investicija, škola će raditi u jednoj smjeni. U obrazovanje se ne može malo uložiti i obrazovanje će biti moj prioritet – rekao je Vlahušić.
Ravnateljica OŠ Lapada Mirjana Kaznačić istaknula je kako ova investicija dolazi u vrijeme kada se obilježava i 70-godina djelovanja škole, te kako će ovaj projekt omogućiti jednosmjensku nastavu.
– Škola Lapad ulazi u 12 novih učionica, a od toga su četiri potpuno nove što nam omogućuje jednosmjenski rad u budućnosti. Radovi su trajali godinu dana i završili sa samo desetak dana zakašnjenja – rekla je ona.
Resorni gradski pročelnik Miho Katičić ovom prilikom najavio je i radove na obnovi i dogradnji Područne škole Montovjerna za koje je ustvrdio kako će početi sljedeće godine.
Inače u sklopu ove investicije obnovljeno je osam učionica, izgrađene su četiri potpuno nove, uređen je produljeni boravak i potpuno nova kuhinja.
U gradnju je uloženo 6,9 milijuna kuna, a u opremanje škole 600 tisuća kuna.

Pročitajte još

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist