Grad

FOTO Šetnica Nika i Meda Pucića će i ovu sezonu dočekati nedovršena!

setnica uvala026

U samo jednom điru Uvalom, odnosno lapadskom šetnicom, možete naići na niz zanimljivih slika uglavnom nedovršenih projekata.

Jedan od njih još uvijek je i Šetnica Nika i Meda Pucića, nekada prekrasno odmaralište tijela i duha, a sada još jedno raskopana ulica, za koju je izrađeno tek Idejno partnerno rješenje. Izrađen je PGP i kompletna projektna dokumentacija za rekonstrukciju dotrajale komunalne infrastrukture koja se nalazi u trupu šetnice, a koju je prijavio Vodovod Dubrovnik d.o.o. u sklopu “Projekta Jadran”, kroz koji će projekt biti i realiziran. Za ovaj projekt nije potrebna dozvola, a raspisan je natječaj za kolektor i građevinske radove.

Inače, za početak radova navodi se proljeće 2012. godine, a u očekivanoj dinamici izvođenja radova na stranicama Grada Dubrovnika stoji rok izvođenja 15 mjeseci. Jednostavnom matematikom dolazi se do zaključka kako je sve trebalo biti gotovo u ljeto 2013.!

‘Radovi će biti gotovi nakon sezone’

– Radovi su u dogovoru s turističkim ponuditeljima, hotelima okončani na njihovu zamolbu već 6. travnja i što se tiče kanalizacijskih radova tu je apsolutno sve završeno. Jedino ostaje jedan mali dio zida ispred Kompasa, a taj dio nismo sada mogli izvoditi, kao i jedan mali dio cjevovoda malo ispred Kompasa. Uglavnom riječ je o vrlo malom obujmu radova koji se mogu završiti u roku od mjesec dana. Radovi će biti gotovi nakon sezone u roku od mjesec dana – kaže za DuList Pero Mišković, direktor Vodovoda.

Na naše pitanje zbog čega je došlo do produženja radova s obzirom da su trebali biti gotovi još prošle godine odgovorio je:
-Radovi su se odužili, produživan je ugovor, radili su se u otežanim uvjetima. Svugdje je tako i nismo sretni zbog toga, kamo sreće da je sve gotovo! Ali izvođači, problemi, osiguranje financijskih sredstava od Hrvatskih voda, kašnjenje u financiranju, sve su to razlozi da se to tako dogodilo. Ipak, sve je kvalitetno izvedeno, to nas tješi, a problem bi bio da nešto nije u redu. Ali ako ljudi u konačnici budu zadovoljni, a mislim da hoće, sve će se to zaboraviti – naglasio je Mišković. Mi ćemo svoje završiti nakon sezone, za mjesec dana, a što se tiče drugih stvari, to je pitanje odluke Grada. Radi se o uređenju šetnice i da li će šetnica biti popločavana, hoće li biti postavljene klupe kao što je projektom bilo zamišjeno, ja ne znam, tako da to morate pitati Grad Dubrovnik. Ali do početka sezone sukladno proračunu o tome će se donijeti nekakva odluka – zaključio je.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist