Grad

FOTO Semafor na izlazu iz grada i radovi u Župi stvorili kaos

guzva zupa 7

Nevjerojatan kaos stvorili su u petak popodne semafor zbog radova na izlazu iz grada te radovi na rekonstrukciji raskrižja u Srebrenom.

Vozilo se ‘brzinom puža’, gubili su se sati, kasnilo se s posla i na posao, po djecu i kući na ručak. Prekipjelo je svima, jer toliko živaca za sve to proći rijetko tko je imao.

Iz Općine Župa dubrovačka poslali su, pak, priopćenje s objašnjenjem o početku radova u Srebrenom.

-Ovih dana započela je realizacija dugo očekivanog projekta rekonstrukcije raskrižja Srebreno koji podrazumijeva proširenje same ceste, izgradnju lijevih skretača, te postavljanje najmodernije svjetlosne signalizacije. Riječ je o najboljem mogućem rješenju problema prometnih gužvi za raskrižju u jednom nivou. Zbog pojačanog prometa i produljene turističke sezone, početak radova prvotno je odgođen do polovine studenog. Dodatno su odgođeni zbog same procedure ugovaranja predmetnih poslova između izvođača radova, tvrtke PZC Split i Hrvatskih cesta, odnosno dok se nisu ispoštovali svi preduvjeti vezani uz početak radova – ističu iz Općine Župa dubrovačka.

-Iako smo dugo iščekivali početak ovih radova, njihova realizacija započela je u predblagdansko vrijeme kad je ponovno došlo do povećane koncentracije prometa na ovom području. Osobno sam od Hrvatskih cesta zatražio uvođenje regulacije prometa na raskrižju Srebreno u režimu treptajućeg žutog svjetla što će se realizirati od ponedjeljka. Također, s obzirom na povećanje gustoće prometa u predblagdansko i blagdansko vijreme, dodatno sam zatražio od Hrvatskih cesta zatvaranje gradilišta od 20. prosinca do 9. siječnja 2017. kako bi se donekle ublažile prometne gužve – rekao je župski načelnik Silvio Nardelli.

-Sve vozače i sudionike u prometu molimo za strpljenje, a sve zbog boljitka u protočnosti i sigurnosti koji će biti konačan rezultat ove rekonstrukcije – poručuju iz Župe.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist