Županija

FOTO Rotary club Dubrovnik podijelio više od tisuću sadnica masline žiteljima Smokvice

masline sadnice rotary 040317 2

Članovi Rotary cluba Dubrovnik danas su u Smokvici na otoku Korčuli raspodijelili ukupno 1.185 komada besplatnih sadnica maslina onim domaćinstvima kojima su maslinici stradali u velikom požaru u ljeto 2015. godine.

Popis domaćinstava kojima je uručena donacija napravljen je u suradnji s mjerodavnim službama općine Smokvica, tako da se unaprijed znalo tko će, koliko i koju vrstu sadnica dobiti (oblice, lastovke, lećine, talijanke, bjelice).
Članovima Rotary cluba Dubrovnik na ovoj donaciji zahvalio je načelnik Općine Smokvica Lenko Salečić, a predsjednik RC Dubrovnik Srđan Gavranić uručio mu je prigodnu plaketu, kao spomen na ovu akciju dubrovačkih rotarijanaca.
Istodobno s požarom u Smokvici, u ljeto 2015. godine stradali su i brojnih maslinici na poluotoku Pelješcu. Zajedničkom akcijom svih hrvatskih Rotary klubova Pelješćanima je, u Stonu, Janjini i Trsteniku raspodijeljeno ukupno 3.000 sadnica maslina prošle godine.
Ovogodišnja donacija sadnica maslina u općini Smokvica nastavak je višegodišnjeg programa obnove maslinastva na jugu Hrvatske, koji je RC Dubrovnik pokrenuo davne 2001. godine. Od tada, uključujući i ovogodišnju akciju na Korčuli, besplatno je donirano više od 21.000 sadnica maslina u Dubrovačkom Primorju, Konavlima, Župi i Rijeci Dubrovačkoj i sada u Smokvici. Sukladno željama stanovnika, u Konavlima je 2012. godine dodatno donirano i 1.800 sadnica vinove loze, javljaju iz Rotary kluba Dubrovnik.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist