Grad

FOTO Raguž u obilasku ‘povodaca i kakica’, kažnjeni vlasnik psa zaprijetio novinarima

uvala komunalni redari kakica povodac psi pad 160316 2 1

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž u pratnji komunalnog redara i veterinara obišao je danas Uvalu Lapad kako bi provjerio poštuje li se Odluka Grada Dubrovnika kojom je od 1. ožujka uvedena naplata vlasnicima koji svoje ljubimce ne vode na povodcu, kao ni ne čiste za njima.

Odgovarajući na novinarska pitanja Raguž je rekao kako se kazne kreću od 600 kuna za prvu kaznu pa do 1000 kuna kuna u slučaju ponavljanja prekršaja.
Kazne će se očitavati na licu mjesta na način da će u pratnji komunalnog redara na terenu biti i veterinar koji će očitavati čip životinje, a vlasniku će potom na kućnu adresu stizati kazna.
Na novinarsko pitanje imaju li namjeru zapošljavati dodatne komunalne redare s obzirom kako ih u Gradu Dubrovniku postoji samo 13, kao i samo jedan veterinar pri Sanitatu zbog čega će ova odluka biti gotovo pa neprovediva, Raguž je odgovorio kako postoji mogućnost dodatnog zapošljavanja.

-Uz postojeće komunalne redare imamo i određeni broj tajnika gradskih kotareva i mislim da je za sada to dovoljno. Uz sve odluke, od ove pa do autobusa i tako dalje možda ćemo još dodatno zapošljavati – odgovorio je Raguž.

Inače, od zamjenika Raguža se danas u Uvali preplašio i pobjegao jedan pas manjeg rasta, a dogodila se i incidentna situacija. Prilikom kažnjavanja jednog našeg mlađeg sugrađanina koji je bez povodca vodio psa koji izgledom podsjeća na dobermana, došlo je do verbalnog napada na ekipu DU TV-a koja je bila na terenu po zadatku i snimala kažnjavanje. Izvjesni D.K. (koji se vrlo glasno pobrinuo da svi u krugu par desetaka metara znaju njegov identitet) zaprijetio je TV ekipi ”da nitko neće biti novinar ako njegova slika negdje izađe”, uz još par pogrdnih fraza koje sada ne treba spominjati. Njegov prijatelj malo hladnije glave u nekoliko navrata ga je pokušavao smiriti rekavši mu kako je u krivu, odnosno prekršaju i da mu ne treba da dođe policija. Sve je skupa ipak završilo bez prijave.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist