Kultura

[FOTO] Publika puna osmijeha i emocija na Meštrovićevom koncertu

matej 1

Matej Meštrović, hrvatski pijanist i skladatelj sa svjetskom slavom, u nedjelju navčer,  održao je koncert ‘The Stringbreaker’ u Kneževu dvoru u sklopu Midsummer Scene festivala.

U ovoj jedinstvenoj večeri, Mark Thomas, počasni britanski konzul i novinar, čitao je prolog iz Držićeva Dunda Maroja na engleskom jeziku, a Matej ga je pratio na klaviru iz improviziranu skladbu.

Inače, Matej je poznat po izvrsnoj interakciji s publikom što se dalo zaključiti na sinoćnjem koncertu gdje je pozvao osobe iz publike koje su mu odsvirali četiri note, a on je improvizacijom odsvirao cijelu skladbu iz te četiri note. Za ovaj koncert skladana je i posebna kompozicija znakovitog naslova DUNESCO koja je i praizvedena. Kompozicija je posvećena Godini UNESCO-a u Dubrovniku.

Osim interakcije s publikom, Martinovi koncerti su prepuni iznenađenja pa je tako u ovoj jedinstvenoj večeri, u jednom trenutku Meštrović video pozivom nazvao kolegu pijanista Matthew Mayera u SAD-u, a kojem je jučer bio rođendan. Cijela publika mu je pjevala, a upravo ovo iznenađenje je rasplakalo slavljenika.

Da je teško uopće dočarati riječima ono što se dogodilo na ovom koncertu rekao je i Martin.
-Od sinoć mi mobitel neprestano zvoni. Poruke stižu sa svih strana. Još uvijek sam pod jakim dojmom i u nekoj predivnoj emociji, sav ispunjen. Publika je sinoć sve pokazala osmjesima i emocijama. Bilo je toliko nestvarno, a stvarno. Bajkovito. Kao da je ta bajka ispričana na jedan način u kojem se svi likovi pretvaraju u stvarnost. To su moje prve emocije! – izjavio je emotivni Matej Meštrović i dodao -Hvala Midsummer Scene Festivalu i čitavom Dubrovniku te publici na jednoj predivnoj večeri koju smo svi zajedno imali. Uvijek se rado vraćam u Dubrovnik i vraćat ću se kad god me pozovu. Ovaj Grad je jedna vječna inspiracija, Grad koji nikog ne ostavlja ravnodušnim! – radosno je zaključio.

Inače, Midsummer Scene Festival nastavlja se svake večeri sve do 7. srpnja izvedbama mjuzikla, adaptacije klasika Julesa Vernea “Put oko svijeta u 80 dana”. Festival je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.

Kako je bilo na koncertu, pogledajte u galeriji:

Pročitajte još

Filip Krenus o deset godina na Lovrjencu: Još pet izvedbi mjuzikla Put oko svijeta u 80 dana

Dulist

IVONA VLAŠIĆ Fotografija je nešto što može malo ‘prevariti’ vrijeme

Ivana Mijić Vulinović

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ Klapa Kaše osvojila Brončanu plaketu

Dulist