Degustacijom paste s morskim delicijama, koju je za sve prisutne pripremio kuhar Branko Ognjenović te nastupom učenika Osnovne škole Ivana Gundulića svečano je otvoren 13. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.
– Ovaj se sajam po mnogo čemu čemu razlikuje od drugih sličnih sajmova. Mediteran je raskrižje civilizacija i zdrave prehrane. Po nekim istraživanjima Mediteranci žive i deset godina više nego ljudi u drugim dijelovima našeg planeta. Onaj tko je odgojen na onome što nudi ovaj sajam može računati na zdravu dugovječnost – rekao je među ostalim Veljko Barbieri, poznati hrvatski gastronomski stručnjak, dodavši kako je dubrovački sajam prerastao granice Hrvatske i postao pravi europski sajam.
Uz Barbieria na otvorenju su nazočne pozdravili voditelj sajma Vedran Kraljević, gradski pročelnik Vlaho Margaretić, predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić, glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović i zamjenik župana Davorko Obuljen, koji je ujedno sajam i službeno proglasio otvorenim.
Što se sve nudi ove godine na sajmu možete saznati do nedjelje.