Grad

FOTO Prijatelji i kolege prisjetili se ugostiteljskog doajena Vinka Krampusa

vinko krampus turizam 0000

Udruga za očuvanje tradicije dubrovačkog turizma ‘Dubrovački izlog’ predstavila je u subotu ujutro u restoranu Mimoza jedanaesto izdanje iz projekta ‘Oni su stvarali dubrovački turizam’ posvećeno legendarnom direktoru Gradske kafane i Ribljeg restorana Vinku Krampusu.

U nazočnosti obitelji Krampus o dubrovačkog gosparu i priznatom ugostitelju biranim su riječima govorili Joško Jelavić, Lukša Lucianović, Antun Miljanić i Milan Perić.

Podsjetimo, Vinko Krampus rođen je 1926. godine u Dubrovniku, a ugostiteljsku školu završio je 1948. godine. Njegov otac bio je vlasnik Pansiona Krampus u Lapadu pa je Vinko kao mladić počeo učiti kod svog oca. Pansion je imao nekoliko soba i terena za igranje na boća i otvorenu kuglanu koju nitko u to vrijeme nije imao u Dubrovniku te restoran s odličnom kuhinjom i poslugom.

Nakon završene škole 1948. godine počinje raditi u Gradskoj kafani kao konobar. Uskoro postaje pomoćnik šefa sale, a zatim šef sale, a na kraju i direktor Kafane. Godine 1977. prelazi raditi u Riblji restoran u Širokoj ulici, gdje ostaje sve do umirovljenja 1985. godine. U ugostiteljstvu je bio gotovo 40 godina.

Prigodom predstavljanja knjižice udruga je turističkom doajenu Lovru Misiru dodijelila zahvalnicu za pedesetogodišnji rad u svojoj agenciji koja je ogroman broj njemačkih turista dovela u Hrvatsku, a posebno u Dubrovnik.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist