Kultura

FOTO Premijera “Zločina na kozjem otoku”

kazaliste20

 „Zločin na kozjem otoku“ Uga Bettija i redatelja Georgija Para, novi je premijerni naslov koji je ove subote upriličen u  KMD-u.

Scenograf  predstave je Aljoša Paro, kostimografkinja Jadranka Tomić, skladatelj Đelo Jusić, a suradnik za scenski pokret Miljenko Vikić. U predstavi igraju Vedran Mlikota – Angelo, Jasna Jukić – Agata, Glorija Šoletić – Pia, Ivona Kundert – Silvia, Branimir Vidić Flika – Edoardo.

Ovaj tekst govori o odnosima triju žena iz iste obitelji, i njihovoj sudbini koja je obilježena odlaskom Enrica – muža, oca i brata u obliku muškarca koji je bio glava obitelji. Sudbina se poigrala na opustošenom mjestu poznatijem pod imenom „Kozji otok“, a usamljenost i tišina su prekinute dolaskom misterioznog muškarca koji se predstavio kao prijatelj odbjeglog Enrica. Angelo je pastir i vrag osobno koji se upetljao i uništio tri života. Kozji otok je mjesto tužne sudbine i tragičnog kraja koji nije rješenje, već muka za vječnost. Bunar na Kozjem otoku postaje vječnom tamnicom za muškarca koji je okrenio njihove živote naopčake, a Agata je ta koja sa zločinom odlazi u vječnost i traži iskupljenje.

Repriza predstave  „Zločin na kozjem otoku“ Uga Bettija najavljena je za sutra, 27. listopada u 20 sati.

Atmosferu s premijere pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Otvorena izložba ‘U primorskom popretu’

Dulist

Renomirani francuski pijanist Aimard nastupit će u Dvoru!

Dulist

SLAVEN TOLJ U KARLOVCU: ‘Druže Tito, mi ti se kunemo!’

Dulist