Aktualno

FOTO Predsjednica s Frankovićem o problemima s Croatia Airlinesom, Poštom, Excelsom…

kolinda frankovic 25102017 2

Očekujemo da predsjednica kao predsjednica svih građana Republike Hrvatske pomogne građanima grada Dubrovnika u tri iznimno važna problema – izjavio je gradonačelnik Mato Franković uoči sastanka s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović.

-Naš najveći problem je prometna izoliranost. Cestovnu je potrebno riješiti izgradnjom Pelješkog mosta, a ona zračna može se riješiti aktivnijom suradnjom s Croatiom Airlines, koja se maćehinski odnosi prema gradu Dubrovniku. Drugo pitanje je Hrvatske pošte, jer je jasno da je neuspio eksperiment sa sortirnicom te je treba vratiti u Dubrovnik. Pošta sad od Lapada do Mokošice putuje dva tjedna, a to je nedopustivo – rekao je Franković.

-Problem su Excelsa nekretnine koje posluju u Republici Hrvatske, a ne poštuju zakone države. Izvode gospodarsku aktivnost suprotno svim zakonima. Zahtijevamo od svih nadležnih institucija da zaustave tu priču te ih natjeraju da počnu plaćati ono što su se obvezali kad su tražili od Grada Dubrovnika koncesiju. Govorimo o 29,8 milijuna kuna u proteklom razdoblju, a još puno milijuna ubuduće. Jasno je što bi to značilo građanima – istaknuo je Franković.

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist