DuList IN

FOTO Predavanje o medijima prof. Brautovića roditeljima konavoskih mališana

marijin dom brautovic 1

Redovni profesor na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku dr. sc. Mato Brautović u utorak u DV Konavle Marijin dom u sklopu komunikacijskog roditeljskog sastanka u skupini Svrdonice održao je predavanje na temu ‘Utjecaj tehnologije na djecu i mlade’.

Prof. Brautović je na zanimljiv način kroz svakodnevnu upotrebu nove tehnologije prikazao prednosti koje nam one pružaju. Mediji se na razne načine mogu koristiti kao pomoć u učenju i slobodnim aktivnostima. Roditeljima je skrenuo pozornost da je dobro imati na umu da mediji danas imaju važnu ulogu u odrastanju i životu njihove djece. Također uloga roditelja je da zaštite djecu od neprimjerenih sadržaja za njihovu dob, čije su dobne oznake utemeljene Pravilnikom o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima. Roditelji trebaju biti upoznati s medijskim sadržajima koje dijete koristi i na taj način bolje će moći procijeniti jesu li oni prikladni za njihovo dijete.

Nakon izlaganja izmjenjivala su se iskustva u grupama kroz pitanja: U kojim situacijama koriste medije? Postoje li u vašoj obitelji jasna pravila o korištenju medija i uređaja? Kako se vaša obitelj brine o tome da su medijski sadržaji primjereni i najmlađim članovima? Predstavnici grupa iznijeli su svoja razmišljanja kroz koje se moglo zaključiti da je u današnje vrijeme važno uključiti se i biti društveno aktivan.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca