Grad

FOTO Potpisan ugovor za izgradnju 50 milijuna kuna vrijednog pročistača na Ombli

procistac potpisivanje ugovora 080616 3

Predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović i regionalni direktor tvrtke Degremont/SUEZ Enviroment Marco Marchisio potpisali su u srijedu u Dubrovniku 50 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji pročistača za pitku vodu na rijeci Ombli.

Kako je ovom prilikom istaknuo dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, riječ je o izrazito kompleksnom projektu.
– Posao nije bio nimalo lak, a riječ je o prvom ovakvom pročistaču u Hrvatskoj – rekao je Vlahušić.
Predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović istaknuo je kako je Dubrovnik predugo čekao na pročistač, te kako se radovi mogu očekivati već u rujnu.
– Rok izgradnje je 12 mjeseci, odmah idemo u pripremu dokumentacije, a u rujnu se mogu očekivati prvi fizički radovi – rekao je Dujmović.
Regionalni direktor tvrtke Degremont/SUEZ Enviroment Marco Marchisio istaknuo je kako će izgradnja pročistača pomoći i lokalnom turizmu.
– Riješiti ćemo problem pitke vode u Dubrovniku, a na taj način ovaj projekt bit će veoma pozitivan i za dubrovački turizam – rekao je Marchisio.
Inače, poziv za nadmetanje za izgradnju 50 milijuna kuna vrijednog pročistača pitke vode na Ombli objavljen je 9. ožujka 2015. godine. Na natječaj je pristiglo šest ponuda, a naručitelj je jednu ponudu ocijenio valjanom te je odluka o odabiru najpovoljnije ponude donesena 28. kolovoza 2015. Nakon izjavljenih žalbi prema rješenju Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, četiri tvrtke su eliminirane zbog manjkave dokumentacije, a u izboru dva ponuđača najbolja ponuda je bila ona Degremonta.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist