Zanimljivosti

[FOTO] Postavljena je izložba dječjih radova ‘Grad u bojama’

vedran levi003

Izložba dječjih radova ‘Grad u bojama’ postavljena je 26. kolovoza 2024. u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Izložba je produkt suradnje dviju kulturnih ustanova Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Dubrovačkih knjižnica, a izloženi radovi nastali su u sklopu programa ‘Kreativno ljeto u muzeju’ kojeg je osmislila i vodi viša kustosica pedagoginja Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, Dubravka Tullio.

‘Kreativno ljeto u muzeju’ je program namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta na kojemu djeca kroz ciklus od pet radionica uče o flori i fauni dubrovačkog kraja, povijesti, običajima, umjetnosti i usvajaju kulturu u prostorima muzeja. U radionicama se često uključe i lokalni znanstvenici, profesori, obrtnici, poljoprivrednici i umjetnici koji djeci prenose svoje znanje i iskustva. Radovi predstavljeni na izložbi fragmenti su zajedničkog rada kojeg su nacrtala djeca u zabavnoj radionici koju su vodili Marta Baće, Robert Kralj i Dubravka Tullio.

Djeca su nakon vodstva po Gradu, inspirirana ljetnim bojama i doživljajem šarolikog Grada crtala sve što su vidjeli mijenjajući svoje mjesto za crtanje svakih par minuta s prijateljima u krug, nastavljajući raditi tamo gdje je njihov prijatelj stao. Tako je nastao zajednički rad i svatko od njih je jednako dao doprinos Gradu u bojama.

Djeca koja su sudjelovala u programu su: Dora Jasprica, Tom Violić, Ira Violić, Antonija Mašić, Leona Mašić, Mara Mašić, Nikoleta Prnjat, Marin Mandić, Nika Faber, Nika Ružić, Mila Račić Amona, Bruna Tullio, Antea Šikić, Đani Azinović, Gabrijela Vlahinić, Lota Kalčić, Nora Kalčić.

Izložba se može pogledati do sredine rujna.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

RAGUŽ SE POHVALIO Pregovaram s Didierom Drogbom

Dulist

GENERACIJA PONOVNO ZAJEDNO Kako je lijepo vidjeti vas opet!

Dulist

[FOTO] Pogledajte tko je sve bio na drugoj Ljetnoj školi brodogradnje

Dulist