Zanimljivosti

[FOTO] Polaznici radionica STEM ljeta u ZTK postali logički graditelji

ztk004

STEM ljeto u ZTK ovaj tjedan nastavljeno je u TUP-u, u novom budućem prostoru Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije koje im je dodijelio Grad Dubrovnik u Pakirnici u sklopu TUP-ovog tvorničkog kompleksa u Gružu.
Potpuno nove radionice Logički graditelji, koje su se održale u srijedu i četvrtak, oduševile su polaznike od 5 godina do učenika 4. razreda osnovne škole, a neki od njih su se prijavili na više od jedne radionice. Na radionicama su razvijali logičko razmišljanje gradeći blokove ceste preko koje bager mora proći da bi ubacio lopticu u krajnju točku. Pritom su koristili vlastite ideje i rješavali postavljene zadatke u kojima su bile određene početne i završne točke i blokovi koji moraju biti korišteni za gradnju ceste. Radionice su održale Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Informatičkim klubom Futura.
Sljedeći tjedan STEM ljeto u ZTK vraća se u Centar za djecu, mlade i obitelji Dubrovnik radionicama 3D modeliranja i 3D printanja 28. i 29. kolovoza u terminima 9:30-10:30; 11:00-12:00. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima i odraslima, a potrebno se prijaviti preko poveznice.
STEM ljeto u ZTK od srpnja provode Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji s udrugama članicama, a program je ispunjen mnogobrojnim i raznovrsnim radionicama kako bi učenici upotpunili ljetne praznike i usvojili nova znanja i vještine.

Foto: ZTK

Pročitajte još

SREDNJI VIJEK ili TUPOST Ima li u apartmanima u Gradu tople vode?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1837. Rođen znameniti političar Pero Čingrija

Dulist

U ‘Oluji’ uživao i Rade Šerbedžija sa suprugom

Dulist