Zanimljivosti

[FOTO] Pogledajte tko je sve bio na drugoj Ljetnoj školi brodogradnje

nasovna

Druga ovogodišnja Ljetna škola brodogradnje, a 14. po redu, održala se protekli vikend u masliniku na Lokrumu. Program se sastojao od radionica brodomodelarstva i mornarskih čvorova, koje su bile otvorenog tipa, pa su i roditelji/skrbnici mogli sudjelovati i uživati na Lokrumu cijeli vikend i nakon radionica.
Prvog dana Ljetne škole brodogradnje preko 20 djece sudjelovalo je na radionici brodomodelarstva na kojoj su izrađivali raznovrsne makete brodova, kao što su: kajaci, primorske barke, pasare i remorkeri. Radionicu su vodili Mladen Mitić iz Modelarskog instituta Nave Dumins i Vanja Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy, uz pomoć Ivice Bilića, osnovnoškolca koji redovito pohađa njihove radionice i sudjeluje na Državnom natjecanju brodomaketara.
Radionicu mornarskih čvorova drugog dana škole vodila je Hiliana Brunsko. Nakon uvodne priče o konopima, vrstama i primjenama, polaznici radionice naučili su vezati mornarske čvorove, kao što su: pašnjak, opašnjak, plutačin, sidreni, zastavni, vrzni, trubni, ženski i muški čvor te osmica, a na kraju su radili bacalo.
Ljetna škola brodogradnje organizirana je u suradnji Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Modelarskog instituta Nave Dumins, Društva brodomodelara ‘Argosy’ i Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije uz podršku Rezervata Lokrum i Hrvatskog saveza brodomaketara.

Foto: ZTK GD i ZTK DNŽ

Pročitajte još

ONI SU NAŠI NAJBOLJI PRIJATELJI Međunarodni je dan pasa!

Dulist

[FOTO] Biskup Glasnović uveo Misionare Krvi Kristove u službu u župi Presvetog Spasitelja u Mokošici

Dulist

Mikuljani znaju kako se uživa!

Dulist