Grad

[FOTO] Pogledajte koje su žene poduzetnice dobile potporu

zene poduzetnice 24

Grad Dubrovnik za ovu je godinu dodijelio 32 potpore ženama poduzetnicama u ukupnom iznosu od 38.314,76 eura. Gradonačelnik Mato Franković korisnicama je danas uručio ugovore o bespovratnim potporama.

-S ovim smo programom krenuli 2018. godine, a iznimno je važno da ta suradnja raste iz godine u godinu. Ključno nam je ono što radite i volio bih da u okviru svog djelovanja i rada potičete kolegice da se prijave na ovaj program jer vjerujem da ovaj iznos svakoj od vas pomogne u pokrivanju dijela vaših troškova – istaknuo je gradonačelnik Franković.

Riječ je o projektu „Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku“, koji se temelji na suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena „Krug“ – ogranak Dubrovnik, čija je predsjednica Sanja Putica također nazočila dodjeli ugovora. Program obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki Republike Hrvatske u privatnom vlasništvu, a koji udovoljavaju uvjetima provedenog javnog poziva.

Poslovne aktivnosti za koje se odobravaju sredstava podijeljene su u dvije kategorije. Prva obuhvaća inicijalne troškove opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana i konzultantske usluge, izradu web stranice te sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama, dok su drugom kategorijom obuhvaćene inovacije uvedene u poslovne postupke. Pojedinačni iznos potpore ide do maksimalnog iznosa od 1325 eura.

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

Više krađa i provala nego prošle sezone! ‘Operiraju’ Bugari, Rumunji, Srbi, Kosovari, Makedonci!

Ivana Mijić Vulinović

RAZLOG PROMETNOG KOLAPSA Franković: Jučer je preko Ilijine glavice prošlo 28376 vozila!

Dulist

Započeli radovi na uređenju ceste u Šumetu

Dulist