Zanimljivosti

[FOTO] Pogledajte kako je bilo na Ljetnoj školi brodogradnje

2 13

Ljetna škola brodogradnje, 13. po redu, održala se za vikend u masliniku na Lokrumu. Program se sastojao od radionica brodomodelarstva i mornarskih čvorova, koje su bile otvorenog tipa, pa su i roditelji/skrbnici mogli sudjelovati. Osim Dubrovčana, sudjelovali su i polaznici iz Splita, Zagreba i Luksemburga te su svi mogli uživati na Lokrumu cijeli vikend i nakon radionica.
Prvog dana Ljetne škole brodogradnje preko 20 djece i nekoliko roditelja sudjelovalo je na radionici brodomodelarstva na kojoj su izrađivali raznovrsne makete brodova, kao što su: kajaci, primorske barke, pasare i remorkeri. Radionicu su vodili Mladen Mitić iz Modelarskog instituta Nave Dumins i Vanja Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy, uz pomoć Ivice Bilića, osnovnoškolca koji redovito pohađa njihove radionice.
Radionica mornarskih čvorova održala se drugog dana škole, na kojoj je bilo preko 20 polaznika i nekoliko roditelja. Radionicu je vodila Hiliana Brunsko, uz pomoć Vlaha Marčnika iz Jedriličarskog kluba Hydro. Na radionici su polaznici nakon uvodne priče o konopima, vrstama i primjenama, naučili vezati mornarske čvorove, kao što su: pašnjak, opašnjak, plutačin, sidreni, zastavni, vrzni, trubni, ženski i muški čvor te osmica, a na kraju su radili bacalo.
Zbog velikog interesa očekuje se još jedna Ljetna škola brodogradnje krajem kolovoza!
Ljetna škola brodogradnje organizirana je u suradnji Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Modelarskog instituta Nave Dumins, Društva brodomodelara “Argosy”, Jedriličarskog kluba Hydro, Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije uz podršku Rezervata Lokrum i Hrvatskog saveza brodomaketara.

Foto: ZTK GD i ZTK DNŽ

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1885. Rođen briljantni redatelj i teatrolog Branko Gavella

Dulist

Strani policijski službenici i ove godine borave u Dubrovniku!

Dulist

Novi poredak najmoćnijih putovnica na svijetu

Dulist