Sport

FOTO: Pobjeda uz blijedo izdanje Jugaša

jug olipiacos122

U 5. kolu vaterpolske Eurolige Jug CO je pred nešto manje od tisuću gledatelja na bazenu u Gružu s dosta komplikacija i s poprilično blijedom igrom svladao grčki Olympiakos s 10:8 (po četvrtinama 4:1, 3:2, 1:2, 2:3).

Krenuo je Jug dobro, golovima Dobuda, Azeveda i Boškovića (peterac) napravljena je početna zaliha (3:0), smanjio je Fountoulis iz peterca, a na 4:1 podigao Azevedo svojim drugim pogotkom.

Druga četvrtina bila je nešto izjednačenija. Jug je otišao na +5 golovima Markovića i Vranješa (6:1), no Grci uspijevaju odgovoriti s dva gola (Delakas i Fountoulis drugi put). Pred sam odlazak na odmor Joković pogađa iz peterca za 7:3.

U trećoj četvrtini bolje su odigrali Grci koji s dva uzastopna gola (Mourikis i Pontikeas) smanjuju na samo dva zgoditka razlike, no Joković potom zabija za 8:5.

U četvrtoj četvrtini Grci s dva uzastopna gola (Mallarach i Mourikis) dolaze na samo gol zaostatka, međutim Jugaši se ipak bude i s dva gola Bušlje bježe na 10:7. Do kraja utakmice Grci tek smanjuju na 10:8 golom Kapotsisa.

U redovima domaćih najefikasniji su bili Azevedo, Joković i Bušlje s dva gola, a još su po jedan zabili Dobud, Marković, Vranješ i Bošković. Na vratima Marko Bijač zaustavio je 6 udaraca gostiju.

U momčadi iz Pireja precizni su bili Fountoulis i Mourikis s po dva gola, a po jedan su zabili Delakas, Pontikeas, Mallarach i Kapotsis. Vratar Deligiannis upisao je 9 obrana.

Sve skupa, upisani bodovi i zadržan vrh ljestvice, te puno glavobolje za trenera Veselina Đuha.

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist