Zanimljivosti

[FOTO] Ovog ljeta vježbajte uz Lukreciju Dragić

vjezbe lukrecija 7

Dubrovačka kineziologinja i trenerica Lukrecija Dragić, koja je u projektu već osam godina, te gimnastičarka Anja Dabinović izvele su vježbe snimljene u Falkensteiner Resortu Punta Skala u sklopu sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska.

U srcu sam ljeta i vrućina, a većina građana je na godišnjim odmorima. Tijela su nam u laganijem i opuštenijem ritmu, a ljetna jutra mogu biti pogodna za treninge. Ako se nalazite uz more ili bazen, ne bi bilo loše odraditi jutarnji trening plivanja. Osim aktivnosti u moru i bazenu, bilo koja druga vrsta rekreacije z morski zrak je dobrodošla.
Pri odabiru vremena vježbanja, posebnu pažnju treba obratiti na visoke temperature. Stoga je poželjno trening odraditi ranije ujutro ili predvečer. Osim vremena, potrebno je obući i laganiju odjeću, zaštiti glavu i lice, kapom ili šiltom. Najbitnije od svega jest piti dovoljno vode. Za 60 minuta treninga potrebno je tijelo hidrirati s otprilike litrom vode.

-Zagrijavanje za plivanje je isto kao i svako drugo zagrijavanje van bazena. To su vježbe mobilnosti, podizanja tjelesne temperature. Posebno pripaziti na ramena i tome dati veću pažnju, jer ramena najviše stradaju u plivanju. Isto tako dobro zagrijati kukove i skočne zglobove – izjavio je član tima, trener plivanja Patrik Kramarić.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1911. Rođen pravni pisac Mijo Ivan Brlek

Dulist

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA Zaboravljene dječje igre

Dulist

OPTIČKA VARKA ILI IPAK NE?! Jedrilica prošla za dlaku ispod Mosta

Dulist