DuList IN

FOTO Ovako pobjedu Vatrenih slave Dubrovčani!

hrvatska kamerun 7

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Kamerun s 4:0 u utakmici 2. kola skupine A na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

U nemogućim uvjetima Arene Amazonas Hrvatska je ‘otvorila špinu’ u 10. minuti golom Olića na asistenciju Perišića i s tim minimalnim vodstvom otišlo se na poluvrijeme. U nastavku susreta još tri gola Vatrenih. U 48. minuti prema golu kamerunskog vratara Itandjea sjurio se Perišić i zabio, potom je u 61. minuti nakon ubačaja Pranjića iz kornera glavom pogodio Mandžukić, koji je pogodio i za 4:0 iz ‘odbijanca’ nakon što je Itandje obranio udarac Eduarda. Vrijedi dodati kako je Kamerun igrao s igračem manje od 39. minute, kada je crveni karton zbog udaranja Mandžukića zaradio Song.

– Čestitam igračima, presretan sam. Nismo ušli sto posto u utakmicu, no gol u 11. minuti otvorio je susret. Imamo dosta potencijala. Nećemo previše slaviti, moramo se odmoriti i dobro se generirati. Sada nam slijedi ‘finale’ protiv Meksika – rekao je izbornik Niko Kovač.

– Sve što smo radili na treningu pokazalo se ispravno. Na poluvremenu je izbornik rekao da idemo po drugi gol to smo i napravili. Uvjeti stvarno nisu bili normalni, no ovo je tek mali korak – kazao je nakon utakmice Mario Mandžukić, koji je postao prvi Hrvat koji je u jednoj utakmici na SP-ima zabio dva gola.

Hrvatska će za prolazak u osminu finala igrati protiv Meksika u ponedjeljak na stadionu Arena Pernambuco u Recifeu.

I Dubrovčani su znali proslaviti veliku hrvatsku pobjedu u srcu Amazone, a kako je bilo na dubrovačkim ulicama pogledajte u fotogaleriji našeg Zvonimira Pandže.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist