Grad

FOTO Otvoreno prvo reciklažno dvorište u Dubrovniku

cistoca reciklazno dvoriste012

Gradonačelnik Andro Vlahušić je danas, nakon niza problema pri pronalasku adekvatnog prostora, otvoriovrata prvog reciklažnog dvorišta u Dubrovniku.

Reciklažno dvorište smješteno je na lokaciji Pod Dubom u neposrednoj blizini benzinske pumpe. Na površini od 600 metara kvadratnih odvojeno će se prikupljat i privremeno skladištit različite vrste otpada iz kućanstva.

-Ne možemo natjerati građane da donose smeće ovdje, ali mislim da se zadnjih mjeseci, upravo zbog nedostatka ovakvog objekta, podigla jedna društvena svijest o zbrinjavanju otpada. Ne postoji niti jedna točka unutar grada koja je bliža za područje od Belvedera pa do Gruža i Lapada. Krenuti ćemo s promocijom ovog područja i raditi na principu mrkve i batine. Stavljat ćemo na javni stup srama sve ljude, zgrade, područja, kvartove gdje se ne drže pravila o zbrinjavanju otpada, a radit ćemo pozitivnu priču sa svim ljudima i tvrtkama koji dolaze ovdje odbacivati otpad. Imamo i ideju postaviti kameru koja će biti javna i svi će uživo moći vidjeti kako se odlaže otpad.- izjavio je gradonačelnik Andro Vlahušić

U reciklažno dvorište građani mogu ostaviti neograničene količine otpada, što nije slučaj u ostalim gradovima u Hrvatskoj. Tvrtka Čistoća je sredstva za ovu investiciju u visini od 980.000 kuna osigurala iz vlastitih sredstava, te su najavili kako je ovo samo početak velikih promjena u gospodarenju otpadom Grada.

Radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13 do 20 sati, utorkom i četvrtkom od 8 do 15 sati, te subotom od 7 do 12 sati.

Za odlaganje otpada u reciklažnom dvorištu potrebno je: ovlaštenom djelatniku predati osobnu iskaznicu na uvid, omogućiti vizualni pregled otpada te po preporuci izvršiti vaganje nekih vrsta otpada.

Pročitajte još

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist