Sport

FOTO Otvoreno Europsko prvenstvo malih federacija u bridžu

bridz prvenstvo 011116 9

Predsjednik Europske bridž lige Yves Aubry rekao je u utorak u Dubrovniku na ceremoniji otvaranja devetog po redu Europskog prvenstva malih federacija kako su Dubrovnik i Hrvatska savršeno mjesto za organizirati prvenstvo te kako je Hrvatska jedan od favorita.

Aubry je ustvrdio i kako su ovakva prvenstva malih federacija idealna za druženje.
-Hrvatska je savršeno mjesto za organizirati ovakvo prvenstvo, i jedan od favorita. Tu je Estonija i Litva isto, kao i Monaco. Sve je otvoreno, a jedna od odlika ovakvih prvenstava je da su svi prijateljski raspoloženi i otvoreni. Osim samog natjecanja družimo se kasnije – rekao je Aubry.

Predsjednik bridž kluba Dubrovnik Velibor Puzović istaknuo je ovom prilikom kako će na ovom prvenstvu sudjelovati čak 17 reprezentacija.
– Ovo je deveto po redu Europsko prvenstvo malih federacija u bridžu. Prvi put je takav događaj u Dubrovniku. Predstavit ćemo Dubrovnik i ovu županiju i sve ono što možemo ponuditi. Tu je rekordnih 17 reprezentacija, a u ova tri dana zaključno s petkom će se održavati natjecanja u Importanne Resortu, a nakon toga će biti otvoreno parsko prvenstvo Hrvatske u bridžu u subotu i nedjelju – rekao je Puzović.

Inače, u Dubrovniku su stigli igrači iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Crne Gore, Češke, Estonije, Otok Guernseya, Hrvatske, Libanona, Litve, Luksemburga, Mađarske, Monaka, San Marina, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca