Aktualno

FOTO Otvorena operativna obala na Tenturiji

tenturija komolac zupanija 220813(5)

U  Komolcu je danas i službeno otvorena nova operativna obala teška 2.2 milijuna kuna.

– Sredinom siječnja je započela realizacija projekta, radovi su zbog loših vremenskih uvjeta završili tek u lipnju – rekao je ravnatelj županijske lučke uprave Željko Dadić.

-Samim ovim prostorom dobili smo jedan veliki prostor oko 350 metara četvornih koji će omogućiti lakše uplovljavanje plovila. Jedan dio je komunalni za domaće stanovništvo, drugi dio je komercijalan i ostaje za potrebe lučke uprave, odnosno pristajanje bordova koji će vršiti opskrbu na Elafitima sa plinom, hranom i sličnim potrepštinama – rekao je Dadić.

Otvaranju obale nazočio je i župan DN Nikola Dobroslavić koji je ovom prilikom istaknuo kako je ovo primjer odlične suradnje ŽLU i gradskog kotara Komolac.
-Čestitam svima na ovom uspjehu i ovom projektu. Značit će  dosta za sve stanovnike Elafita, a nas čeka još nekoliko važnih projekata od kojih treba izdvojiti popravak lukobrana Kaše. Kandidirali smo na EU fondove projekt obnove, dobili smo tehničku pomoć za razradu tog projekta – rekao je Dobroslavić te dodao kako su u preogovorima oko pokretanja projekta povezivanja otoka hidroavionima.

-Investitor želi da avioni slijeću u Gruž, a ne u Batahovinu i ako ne bude nikakvih prepreka i Grad Dubrovnik pristane na to na tom predjelu će biti pristanište – zaključio je Dobroslavić.

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist