Kultura

FOTO Otvorena izložba ‘Najbolji u baštini – Utjecajni projekti’ u Kneževom dvoru

Najbolje u bastini 22

‘Najbolji u baštini – Utjecajni projekti’ naziv je izložbe koja je otvorena u Kneževu dvoru u srijedu navečer, a riječ je o ukupno 44 nagrađena muzejska, baštinska i konzervatorska projekta iz cijelog svijeta koji su nagrađeni u protekloj godini.

Izložba nudi pregled laureata koji su dio programa 15. izdanja konferencije „Najbolji u baštini“ (The best in heritage), koja će se od 22. do 24. rujna održati u Dubrovniku, a zamišljena je kao svojevrstan uvod u konferenciju. Ujedno ona je i javni aspekt projekta jer predstavlja najbolja dostignuća i ne-sudionicima skupa.

– Na svijetu se godišnje nagrađuju stotine izvanrednih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekata. Njihova izvrsnost zaslužuje biti bolje poznata stručnoj publici, ali također zainteresiranoj javnosti i ljubiteljima baštine. Upravo je to cilj projekta ‘Najbolji u baštini’ – istaknuo je profesor Tomislav Šola, ravnatelj projekta.

Ovaj projekt od početka uživa visoko pokroviteljstvo svjetske muzejske organizacije (Međunarodno vijeće muzeja – ICOM). Konferencija se od 2009. godine organizira u partnerstvu s vodećom europskom baštinskom organizacijom Europom Nostrom, a od 2014. godine uz podršku programa EU-e Creative Europe. Grad Dubrovnik i Dubrovački muzeji su lokalni partneri konferencije.

Izložba je prezentirana na panoima na galeriji Kneževa dvora, a posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja Dubrovačkih muzeja će biti dostupna tijekom rujna.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist