Kultura

FOTO Otvorena izložba Metamorfoze III.

Izložba Izvora Pende u UGD

Izložba pod nazivom Metamorfoze III, slikara Izvora Pende, otvorena je u četvrtak navečer u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Na izložbi su po prvi puta prikazani njegovi najnoviji radovi koje je stvarao prošlu godinu u Dubrovniku, a ujedno mu je ovo i druga samostalna izložba u Gradu. Prva je bila prije četiri godine u Art radionici Lazareti.

– Slike nisu ilustrativnog karaktera, već se zasnivaju na istraživačkoj i znanstvenoj analizi povijesti slikarstva, tako da ih ne možemo direktno spajati sa samim imena, dok se u nekim slučajevima spominje Dubrovnik i značenja njegove određene fasade rekao je autor izložbe Izvor Pende te je nadodao kako je čast izlagati u ovakvom jednom prostoru.

Na otvaranju izložbe je govorila i Nancy von Breska-Ficović, kustosica, autorica teksta iz kataloga te sudionica u postavu izložbe.
– Izložba je značajna jer je ovo zadnja faza, zadnja djela koja su nastala prošle i ove godine upravo u Gradu. Nastali su u jednom vrlo intenzivnom periodu rada na bazi odaljavanja od motiva kojima se autor koristio da bi figuru izostavio, a posvetio se više tonalitetima modrih, plavih, bakreno plavih da bi se postigla jedna vrsta slikarstva koja je još uvijek prepoznatljiva po tematici ali kojoj dominira kolorit.

Izložba ostaje otvorena do 30. ožujka, a u našoj fotogaleriji povirite kako je bilo na otvaranju.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist