Grad

FOTO / OPREZA NIKAD DOSTA Sol na području Pila, Ploča i povijesne jezgre, evo gdje će se još posipati

Stradun Sol Led Snijeg

Opreza nikad dosta – stara je to ‘narodna’ koje se mnogi baš i ne drže. Srećom, ne i naše komunalne službe, koje večeras revno posipaju Stradun solju. 

Nekoliko djelatnika posipa cijeli Stradun kako bi danas i sutra bio siguran za prošetati, a fotopohvalom ovjekovječila ih je naša čitateljica Jelena Pače Sentović.

I iz Grada Dubrovnika poslali su obavijest o poduzetim aktivnostima na području grada, koje prenosimo:

Zbog snijega koji pada na dubrovačkom području nadležne službe raspoređene su na terenu od ranih poslijepodnevnih sati. Sve glavne prometnice posute su još tijekom prošle noći kao i ponovno danas poslijepodne, a ralice su trenutno angažirane na području Osojnika i Gornjih sela gdje se provode radnje čišćenja i posipanja cesta. 
Djelatnici Čistoće poslijepodne su posipali sol na području Pila, Ploča i povijesne jezgre, a tretiraju se i svi nogostupi uz glavne pješačke koridore. Tijekom večeri posut će se i prilazi školama i vrtićima na čitavom administrativnom području Grada te prilazi Općoj bolnici Dubrovnik i Hitnom prijemu.
Pri praćenju stanja nadležne službe Grada Dubrovnika u stalnom su kontaktu s JVP Dubrovački vatrogasci i Civilnom zaštitom te drugim žurnim službama kako pravovremena reakcija ne bi izostala ni u jednom segmentu. 
Molimo sugrađane na povećani oprez pri kretanju u jutarnjim satima zbog stvaranja moguće poledice, te apeliramo na vozače da se ovisno o uvjetima na cestama ne uključuju u promet ukoliko ne posjeduju zimske gume i drugu potrebnu opremu za svoja vozila, odnosno da kretanje prilagode uvjetima na cestama. 

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović