Aktualno

(FOTO) Nevrijeme razrušilo krov obitelji Kristić u Slanome

krov slano naslovna

Obitelj Kristić u Slanome, uslijed jakog nevremena koje je u noći sa ponedjeljka na utorak pogodilo dubrovačko područje, ostala je bez velikog dijela krova. A koliki su tek strah i stres pretrpjeli kada ih je strašna buka probudila iz sna! Više nam je rekla još uvijek potresena Vedrana Kristić Krsnik koja je nedavno bila gošća naše rubrike ‘Dubrovčani izvan Grada’, a koja je iz Zagreba sa kćerkicom došla kod bake i djeda u voljeno Slano. S njima su u kući bile i Vedranina majka i sestra.
-Oko 5 ujutro probudila nas je strašna grmljavina. Toliko je lampalo da je cijelo nebo bilo prošarano munjama, a slanska vala obasjana čas crvenom čas ljubičastom bojom. Odjednom se digao strašno silovit vjetar koji je nosio i lomio sve pred sobom. Naša kuća nažalost našla mu se točno na putu. Čuli smo kako se dižu kupe i činilo se kao da prozori i vrata neće izdržati. Tek kad se malo razdanilo shvatili smo da smo ostali bez dobrog dijela krova, te da su nam dvije sobe skroz poplutale. Ovim putem bismo posebno željeli zahvaliti slanskim vatrogascima na brzoj i nesebičnoj pomoći. Još su jednom dokazali da su uvijek prvi kada treba nekome pomoći. Burno jutro koje nas je sve još jedan put podsjetilo na svu ljepotu ali i surovost prirode – ispričala nam je Vedrana.
Vatrogasci su na dubrovačkom području, kako smo već izvijestili, imali više intervencija, među kojima i jedno gašenje požara. Podsjetimo još jednom na česte odrone zbog kojih se vozači i dalje pozivaju na oprez.

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

DOBROTVORNA AKCIJA Modnom revijom do suvremenog ultrazvuka za Dom zdravlja Dubrovnik

Dulist

KUZMA TOMAŠIĆ PUŠTEN IZ ISTRAŽNOG ZATVORA ‘Gospodinu iz Smokvice koji me prijavio – opraštam mu’

Dulist

OGRANIČENJE 80 – BEZ ZAUSTAVLJANJA! Tko se ‘igra’ s prometnom signalizacijom na Ilijinoj glavici?

Dulist