Zanimljivosti

FOTO Najbolje škole Ston i ‘Antun Masle’

policija kviz 03

'Stop droga, alkohol – Biram život!' akcija je educiranja mladih. Granica konzumiranja dorga spustila se na 14 godina, a mi želimo educirati vas mlade da izaberete znanje, a ne ovisnost – uvodno je istaknuo policajac Denis Pavela danas na edukativnoj akciji na dubrovačkom Sveučilištu.

Učenicima koji su pokazali najveću razinu znanja, odnosno njihovim školama predstavnici Županije i Grada uručili su prigodne nagrade, a svim školama, sudionicima natjecanja Policijska uprava dodijeljene su zahvalnice. Najbolje škole bile su OŠ Ston, te drugo mjesto OŠ Antuna Masle.

Davorko Obuljen, zamjenik župana, istaknuo je kako je ova akcija jedna od najedukativnijih naše županije.

-Ni droga ni alkohol nikome nisu donijeli dobro, a vama djeci poručujem da birate život! – istaknuo je Obuljen.

Naime, u sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava u vremenu od 15. studenog do 15. prosinca, Služba policije PU dubrovačko-neretvanske, povodom Međunarodnog dana djece, organizirala aktivnost pod nazivom 'Znanjem protiv ovisnosti'. Navedena aktivnost organizirana je uz podršku Županije dubrovačko-neretvanske i Grada Dubrovnika.

Radi se o natjecanju u znanju učenika osnovnih škola s područja županije i grada, a cilj je potaknuti djecu da se znanjem suprotstave problemu ovisnosti  te da se na taj način podigne  razina sigurnosti kod djece.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist