Sport

[FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Župe dubrovačke!

nagrade sportasima zupe 40

Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka nagradila je sportaše i klubove za izvrsne rezultate koje su postigli u protekloj godini. Ove godine dodijeljeno je čak 30 nagrada. Najbolja župska sportašica već šestu godinu za redom je judašica Iva Oberan, a njen klupski kolega Lukša Bračić najbolji je župski sportaš u 2023. godini. Titulu najboljeg kluba uzeo je Autoklub Župa dubrovačka, dok je sportskom nadom proglašen Ivan Sabljo iz JK Župa dubrovačka.

Nazočnima se na početku svečanosti u utorak navečer obratio Ivica Cumeljan koji je rekao kako je ponosan što je predsjednik Zajednice s ovoliko nadarenih sportaša i klubova.

Zapaženi rezultati
Priznanja su dobili svi župski sportaši koji su u protekloj godini ostvarili zapažene rezultate, osvajali priznanja i nagrađena prva mjesta.
Članovi NK Župa dubrovačka, mladi i mali nogometaši uzrasta do 8 godina, pod vodstvom trenera Mirka Prke, županijski su nogometni prvaci. Nagradu je primio kapetan Franko Barović.
Djevojke iz Župe dubrovačke, članice Ženskog Vaterpolskog kluba Jug Lana Korać, Nina Jazvin, Nea Matičević i Mara Sebastijan osvojile su drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke, a Lana Korać je proglašena za najbolju golmanicu prvenstva Hrvatske. Župske odbojkašice, članice Školskog športskog kluba Brenum, županijske su prvakinje u uzrastu sedmih i osmih razreda. Roko Zvono, Ilija Radić i Eros Radošević, članovi Košarkaškog kluba Dubrovnik, su u 2023. godini državni prvaci u uzrastu do 9 godina. Stjepan Bogdan, član Teniskog kluba Ragusa, u paru s Lovrom Maričićem, u Zagrebu je osvojio prvenstvo Hrvatske u igri parova do 18 godina.
Članovi Školskog športskog kluba Brenum uzrasta, 5. i 6. razred na završnici u Vinkovcima postali su viceprvaci Hrvatske u školskoj košarci. Frano Vlašić – rođeni Župljanin, nogomet je počeo trenirati u Nogometnoj Akademiji Libertas, a nastavio je s igrama u Župi Dubrovačkoj i dubrovačkom Gošku, danas je član Hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa i standardni je član hrvatske reprezentacije do 18 godina.
Članovi boćarskog kluba Postranje, Antonio Vojvodić i Luko Kelez su županijski prvaci u boćanju. Antonio je dvostruki prvak i to u disciplini bližanje i izbijanje u krug i u disciplini precizno izbijanje. Luko Kelez je županijski prvak u disciplini pojedinačno klasično. Lea Katarina Capurso članica Taekwon-do kluba Shark je na državnom prvenstvu u Novalji osvojila prvo mjesto i državna je prvakinja u kategoriji – borbe preko 55 kilograma. Laura Obad je prvakinja hrvatske u taekwondou, u kategoriji – borbe preko 51 kilogram. Maroje Capurso, na taekwondo turniru u Zvorniku u Bosni i Hercegovini osvojio je 1. mjesto u borbama do 30 kilograma. Maroje je bio zapažen i na turniru u Sarajevu gdje je osvojio također u kategoriji do 30 kilograma u borbama, prvo mjesto te prvo mjesto u kategoriji – forme. Na ovom turniru proglašen je najuspješnijim natjecateljem. Toni Mužević je, u Novalji, postao prvakom Hrvatske u taekwondou, u disciplini – forme. Toni je uspješan i u kickboxingu te je u kategoriji početnika osvojio 2 zlata na Europskom kupu u Karlovcu. S Europskog kupa u Sarajevu ima dvije bronce. Jednu broncu osvojio je na Svjetskom kupu u Budimpešti. Lukša Pavić, član Plivačkog kluba Jug dvostruki je doprvak Hrvatske u disciplinama 100 i 800 slobodno.
Na Županijskom prvenstvu – zračna puška 10 metara u organizaciji Streljačkog društva Župa dubrovačka održanog u streljani Srebreno, kadet Tin Benčić osvojio je 1. mjesto u disciplini serijska puška. Mateo Zdraulić je osvojio 1. mjesto u kategoriji juniori serijska puška. Mateo je bio najbolji i u konkurenciji kadeta – standardna zračna puška. Andrea Kalacanović osvojila je 1. mjesto u kategoriji kadetkinje – standardna zračna puška, ali i među juniorkama – standardna zračna puška. Ivano Knego prvi je među juniorima u standardnoj zračnoj puški.

Posebna priznanja
Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka dodijelila je i posebna priznanja. Jedno je uručeno Boćarskom klubu Rijeka Mandaljena koji slavi pet desetljeća postojanja. Klub je osnovan 1974 godine, a prisjećajući se tih prvih pionirskih vremena kluba vrijedno je istaknuti dva boćara bez kojih danas ovaj klub ne bi bio ovo što jest, stare Župljane gospare Iva Đurđevića i nažalost pokojnog Vida Beusana kojega se generacije sjećaju po onom njegovom ‘ajde mala’ kada bi izbacio boću prilikom gađanja. Prznanje je primio osnivač kluba Ivo Đurđević koji je mladim sportskim nadama kratko poručio neka se i dalje samo bave sportom.
Priznanje je posmrtno dobio i Lovro Vidosavljević Vučić koji je cijeli svoj život posvetio obitelji i vaterpolu. Svoj bogati sportski put započeo je kao plivač dubrovačkog Bellevuea, ali po čemu ga svi pamtimo je njegova najveća sportska ljubav – vaterpolo. Lovro je bio prvotimac i Juga i Bellevuea. Nakon uspješne igračke karijere svoj trenerski put počeo je kao trener Bellevuea, potom Ženskog vaterpolskog kluba Jug te nastavlja u Gusaru gdje je u više navrata vodio mlađe uzraste, seniorsku momčad te obnašao dužnost sportskog direktora kluba iz Mlina.
Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka je za dugogodišnji rad u sportu, za promicanje imena Župe dubrovačke diljem Hrvatske i za uspjehe na sportskom planu i za promicanjem imena Župe dubrovačke u sportu diljem Hrvatske, odlučila nagraditi Nikolu Miloslavića Čuću. Streljaštvom se počeo baviti 1970. godine na olimpijskoj streljani na Žarkovici koja je bila druga takva streljana u Republici Hrvatskoj. Prvi trofej osvojio je 1972. godine na Žarkovici.
Na kraju se svima obratio načelnik Silvio Nardelli koji je istaknuo kako je lijepo vidjeti toliko nadarenih sportaša. Posebno je naglasio kako mu je drago vidjeti sportaše od najmanjih uzrasta do gospara Nikole i Iva koji su dugo godina u sportu i koji mogu biti uzor curama i mladićima koji se bave sportom. Čestitao je svima i zaželio im daljnje sportske uspjehe.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist