Grad

FOTO Na pet kruzera stiže više od 9400 gostiju

kruzeri 150916 5

Više od devet tisuća i 400 gostiju na pet brodova na kružnim putovanjima pristaje tijekom četvrtka u Dubrovnik, pokazuju podaci Lučke uprave Dubrovnik.

Na brodu ”Thomson Celebration” u jedan iza ponoći stiglo je 1074 putnika, a u ranim jutarnjim satima pristala je i ”AIDAbella” koja prevozi 2 125 gostiju. ”Costa Mediterranea” i ”Norwegian spirit” pristali su nedugo zatim, a na njim je u Dubrovnik stiglo 2 278, odnosno 1715 putnika. Uplovljavanje ”MSC Sinfonie” i njezinih 2 277 putnika očekuje se oko 12 sati.

Zbog velikog priljeva dnevnih posjetitelja u povijesnoj jezgri su tijekom dana vjerojatne gužve, a većina brodova odlazi u poslijepodnevnim ili večernjim satima. Olakšavajuća okolnost u tom pogledu je što je odlazak broda ”Costa Mediterranea” najavljen samo sat vremena nakon dolaska MSC-jevog kruzera što će donekle smanjiti pritisak na povijesnu jezgru grada.

Inače, u Dubrovniku je u utorak ostvareno tromilijunto noćenje, dvadesetak dana ranije nego prošle godine, a od početka godine ostvareno je deset posto više dolazaka i dvanaest posto više noćenja nego lani.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist